Volvo anunta un plan masiv de restructurari pentru urmatorii doi ani

Colaborator:Marian Damoc
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 17:591574 citiri
Volvo anunta un plan masiv de restructurari pentru urmatorii doi ani
Foto: The Local

Grupul suedez Volvo, al doilea producator mondial de autocamioane, a anuntat marti un plan de restructurari prin care se vor economisi 600 de milioane de euro in urmatorii doi ani.

"Programul cuprinde atat reduceri ale personalului managerial si administrativ, cat si cresterea eficientei productiei", au anuntat reprezentantii companiei, citati de The Local. Acestia nu au indicat insa numarul exact de locuri de munca afectate de decizie.

Volvo, grup care fabrica si autobuze, utilaje de constructii si motoare, a indicat ca masura va afecta, in primul rand, sectorul de autocamioane. Compania a adaugat si ca planul va intra in vigoare in decursul anului viitor, iar pana la finalul lui 2015 se vor economisi 600 de milioane de euro.

Volvo a raportat rezultate dezamagitoare pentru anul trecut si primul sfert al acestui an, insa a inregistrat un profit de aproape 10 miliarde de euro in cel de-al doilea sfert din 2013, reprezentand o crestere de 25% in comparatie cu inceputul slab de an.

In luna ianuarie grupul suedez anunta incheierea unui parteneriat cu producatorul chinez Dongfeng prin care se dorea preluarea primului loc la nivel mondial in topul producatorilor de autocamioane detinut de germanii de la Daimler.

Compania Volvo are un numar de 112.000 angajati in intreaga lume, dintre care peste 200 lucreaza in Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News