Volvo a lansat noul XC40 - masina pe care o poti cumpara in premiera cu abonament, ca la telefoanele mobile

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 21:1822035 citiri
Volvo a lansat noul XC40 - masina pe care o poti cumpara in premiera cu abonament, ca la telefoanele mobile
Foto: Volvo

Volvo a lansat noul model XC40, dar si un serviciu nou prin care poti cumpara aceasta masina cu abonament.

Noul XC40 este fratele mai mic al mult mai cunoscutelor modele XC60 si XC90, fiind construit pe aceeasi platforma, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

Un SUV de dimensiuni mai mici, ce intra intr-o piata in care se va lupta cu BMW X1, Audi Q3 si Mercedes GLC.

Dincolo de detaliile tehnice si de dotari, Volvo a lansat in paralel si serviciul "Care" - o premiera pe piata auto, ce va permite sa cumparati aceasta masina prin abonament, ca si cum ati achizitiona un telefon mobil.

Concret, in cazul in care nu doriti sa cumparati definitiv aceasta masina, ci doar sa o aveti timp de doi ani, puteti face un abonament prin care Volvo va va oferi masina, se va ocupa de asigurare, impozit si defectiuni.

Doar combustibilul intra in sarcina cumparatorului, care va trebui sa achite lunar un abonament de 699 de euro, pe o perioada de 24 de luni.

Dupa finalizarea contractului, masina va putea fi schimbata astfel cu una noua.

Cei de la Volvo au mentionat ca pretul abonamentului nu este negociabil. Serviciul va fi disponibil in tara noastra de anul urmator.

In plus, Volvo va oferi suplimentar si un serviciu numit "Concierge", prin care un angajat al companiei va duce masina la spalatorie, benzinarie sau la service pentru revizii.

Cei ce doresc sa cumpere masina definitiv vor trebui sa achite un pret de pornire de aproximativ 30 de mii de euro.

Exista mai multe motorizari disponibile: doua de 2 litri (190 CP diesel si 254 CP benzina), ambele cu transmisii automate si tractiune integrala. Ulterior, Volvo va lansa si o motorizare in trei cilindri de 1.5 litri, o versiune hibrida si una complet electrica.

Volvo XC40 va beneficia si de sistemul de pilotaj semiautonom, franare automata in caz de urgenta (la o viteza de maxim 60km/h) si numeroase camere si senzori montati in jurul masinii.


C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News