Tehnologia care poate schimba masinile de maine, gandita de Volvo

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 07:373947 citiri
Tehnologia care poate schimba masinile de maine, gandita de Volvo
Foto: digitaltrends.com

Un nou parteneriat intre doi giganti din domenii diferite poate da nastere unei masini inteligente care sa satisfaca cerintele tot mai mari ale soferilor dornici de tehnologie.

Suedezii de la Volvo si scandinavii de la Ericsson si-au unit fortele pentru a construi si dota o masina astfel incat ea sa le faca viata mai usoara soferilor, scrie digitaltrends.com. Concret, cei care le conduc vor putea comunica cu autovehiculele lor, iar acestea vor transmite informatii unele catre altele.

Noul sistem electronic al companiei Volvo, Sensus, se afla in centrul acestor preocupari. El este folosit cu ajutorul unui ecran de tip touchscreen. Ceea ce impresioneaza la el este usurinta cu care poate fi folosit. Acesta asigura accesul usor la un smartphone, navigatie si diverse functii multimedia. In plus, conducatorul poate controla climatizarea masinii de la acelasi ecran.

Compania Ericsson este prezenta in intreaga lume, asigurand echipamente de comunicatii pentru numeroase tari. Ea poate contribui in viitor si la tehnologia care sa ajute masinile Volvo sa comunice unele cu altele si chiar cu infrastructra rutiera din tarile dezvoltate. De exemplu, daca un automobil ar intampina probleme cu gheata de pe sosea, el va trimite un semnal catre alte masini, avertizandu-le in legatura cu ceea ce pot intampina.

De asemenea, autoritatile responsabile de intretinerea soselelor pot primi acelasi semnal, putand interveni astfel mult mai eficient. Noua tehnologie va fi deja testata in Suedia de Volvo, in aceasta iarna. Momentul in care masinile inteligente vor fi prezente pe sosele poate fi mai aproape decat credem, datorita eforturilor pe care marile companii le fac in aceasta directie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News