Noul model Volvo va evita automat pericolele

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 12:53
3543 citiri
Noul model Volvo va evita automat pericolele
Foto: Volvo Facebook

Volvo a anuntat ca noul SUV XC60 - care va fi lansat la Salonul International Auto de la Geneva - va avea trei functionalitati noi de asistenta a soferului, menite sa tina pasagerii in afara pericolelor.

Noile functionalitati de siguranta sunt create pentru a oferi soferilor asistenta sau suport automat la viraj - la nevoie - pentru a-i ajuta sa evite potentialele coliziuni. Volvo crede ca aceste noi functionalitati vor transforma noul XC60 intr-una dintre cele mai sigure masini de pe sosea.

"Lucram cu sistemele de evitare a coliziunii de multi ani si putem observa cat de eficiente sunt. Numai in Suedia am observat o scadere de aproximativ 45%* a tamponarilor, datorita sistemului nostru de avertizare a pericolelor cu sistem de franare automata. Cu XC60 suntem hotarati sa facem pasul urmator in reducerea accidentelor ce pot fi evitate cu un plus de asistenta la virare", spune Malin Ekholm, Senior Director, Volvo Cars' Safety Centre, intr-un comunicat remis Ziare.com.

City Safety a fost actualizat pentru XC60 pentru a include asistenta la virare care intervine doar cand franarea automata nu ar fi suficienta pentru a evita coliziunea. In aceste situatii, masina va oferi asistenta la franare pentru a evita obstacolele din drum. City Safety ajuta la evitarea coliziunii cu alte vehicule, pietoni si animale mari. Asistenta la virare este activa la viteze de 50-100 km/h.

Volvo Cars a adaugat si sistemul numit Oncoming Lane Mitigation, care ajuta soferii sa evite coliziunea cu vehiculele care se deplaseaza din sens opus.

Sistemul functioneaza prin avertizarea unui sofer care a virat fara sa vrea in afara benzii sale de circulatie si ofera asistenta automata la virare, ghidandu-l inapoi pe banda lui. Acest sistem este activ intre 60-140 km/h.

"Toate aceste trei functionalitati noi reprezinta un pas clar al muncii noastre catre masinile complet autonome", a adaugat Malin Ekholm.

Sistemul optional Blind Spot Information al Volvo Cars, care alerteaza soferii asupra prezentei vehiculelor in unghiul lor mort include acum si asistenta la virare, care ajuta la evitarea posibilelor coliziuni cu vehiculele aflate in unghiul mort prin virarea masinii inapoi pe banda sa de mers, in afara pericolului.

Noul Volvo XC60 va fi lansat in cadrul Salonului International de la Geneva, care-si deschide portile pentru reprezentantii media in 7 martie, iar pentru public in perioada 9-19 martie.

I.G.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#noul Volvo XC60 , #lansare