Motorul Volvo care poate schimba masinile viitorului (Video)

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 19:246162 citiri
Motorul Volvo care poate schimba masinile viitorului (Video)
Foto: Fox News

Competitia pentru construirea unor motoare performante si care sa economiseasca energie este tot mai acerba. Dupa ce Audi a lansat un motor diesel de top, Volvo vine cu unul pe benzina ce poate schimba masinile din viitor.

Aceasta companie auto si-a propus sa construiasca motoare care sa nu aiba mai mult de patru cilindir, dar suplineste acest aspect cu tehnologia de ultima ora, scrie Fox News. Noul model este de tipul Drive-E, cu o capacitate de doi litri.

Inginerii Volvo au adaugat un modul turbo dublu care mareste puterea instantaneu. Un al treilea motor electric turbo ajuta la invartirea compresoarelor cu ajutorul aerului cu presiune ridicata. In plus, noul motor foloseste un sistem de alimentare de inalta presiune ce pompeaza combustibil in el la presiune mai mare de 3,600 psi.

Rezultatul este producerea a nu mai putin de 450 de cai-putere. Poiectul nu a depasit inca in faza de conceptie insa poate deveni realitate in viitorul apropiat. Reprezentatul companei, Peter Mertens, spue ca motoarele din gama Drive-E au ca scop reducerea emisiilor si economisirea combustibilului, alaturi de obtinerea unei performante ridicate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News