Inovatie la Volvo: Airbaguri pentru ... pietoni

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 17:592557 citiri
Inovatie la Volvo: Airbaguri pentru ... pietoni
Foto: news.com.au

Cei de la Volvo au scos pe piata un model de masina care incorporeaza tehnologia airbagului. Noutatea este aceea ca airbagul e destinat pietonilor care ar putea fi loviti de masina.

Modelul Volvo V40 este prima masina din lume cu un airbag destinat posibilelor victime, scrie news.com.au. Aceasta masina are o serie de senzori in partea frontala, acestia transmitand catre airbag orice lovire a unui pieton.

Drept urmare, un airbag in forma literei U se deschide la baza parbrizului. In plus, capota care se ridica usor are rolul de a proteja victima accidentului, in cazul impactului. Toate aceste elemente de siguranta au rolul de a-i proteja pe oameni de ranile la cap, acestea fiind principala cauza a mortilor inregistrate in accidentele auto.

In Europa, masurile privind siguranta pietonilor au fost adoptate de sapte ani. Totusi, a avea o masina dotata cu un astfel de sistem de protectie va scoate destul de multi bani din buzunarul doritorilor. In cazul unui accident, inlocuirea intregului sistem costa aproximativ 3.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News