Chinezii de la Geely anunta ca au cumparat Volvo

Luni, 02 August 2010, ora 15:16
2515 citiri
Chinezii de la Geely anunta ca au cumparat Volvo
Foto: Reuters

Constructorul auto chinez Geely ar putea anunta luni ca a finalizat preluarea marcii Volco Cars de la Ford, aceasta fiind cea mai mare achizitie facuta de un constructor auto chinez intr-o alta tara.

Surse apropiate tranzactiei au afirmat ca presedintele Geely, Li Schufu, si directorul financiar al Ford, Lewis Booth, urmeaza sa se intalneasca la Londra pentru a finaliza intelegerea, potrivit Bloomberg.

Aceleasi surse spun ca, dupa ce Volvo va fi preluat de chinezi, noul director executiv al marcii suedeze va fi Stefan Jacoby, care a renuntat la conducerea Volkswagen AG in luna iunie. Informatiile nu au fost comentate de un purtator de cuvant pe care Geely l-a trimis la Londra.

Vanzarile de masini din China au explodat anul trecut, piata auto chineza devenind astfel cea mai mare din lume, iar profitul obtinut le-a permis constructorilor chinezi sa aiba acces la tehnologia si pietele occidentale.

Analistii auto spun ca Geely nu va avea viata usoara dupa preluarea Volvo. "Cultura de afaceri din China este foarte diferita de cea din Suedia. Multe vor depinde de felul in care acestea vor interactiona", a declarat Rebecca Lindland, analist al pietei auto la IHS Automotive.

Primele discutii dintre Geely si Ford pe tema Volvo au avut loc la jumatatea anului 2008, constructorul american afirmand in octombrie 2009 ca ii prefera pe chinezi. Directorul financiar al Ford a anuntat in 28 martie ca cele doua companii s-au inteles asupra unui pret de 1,8 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Volvo vanzare, #Volvo Geely, #Volvo cumparat chinezi , #stiri Volvo