Americanii au stabilit: Iata care e cea mai sigura masina din lume

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 17:548115 citiri
Americanii au stabilit: Iata care e cea mai sigura masina din lume
Foto: Volvo

Institutul American de Asigurare pentru Siguranta Rutiera a stabilit ca noul Volvo XC90 reprezinta cea mai buna alegere in materie de siguranta.

SUV-ul celor de la Volvo a primit punctaj maxim la toate categoriile de testare, avand note bune atat in cazul prevenirii cat si in cazul impactului, potrivit unui comunicat Volvo, remis Ziare.com.

"Rezultatul testelor independente realizate de IIHS este inca o confirmare a inovatiilor si a efortului pe care noi il depunem in materie de siguranta rutiera. Utilizand o celula de siguranta din otel de inalta calitate, cu o structura frontala patentata, un sistem autonom de franare oferit in echiparea standard, alaturi de pachetul City Safety, am reusit sa obtinem rezultate neegalate in lumea auto", declara Cecilia Larsson, directorul centrului Volvo Cars Safety din Gothenburg.

Categoria testelor de siguranta rutiera efectuate de IIHS include simulari pentru doua tipuri de accidente frontale.

Diferenta in cadrul testelor fronate efectuate de IIHS este aceea ca masina nu loveste obstacolul in plin, ci doar partial.

Concret, exista doua tipuri diferite de testare a sigurantei in cazul accidentelor frontale. In primul dintre ele (moderate overlap), masina loveste obstacolul cu 40% din latimea partii frontale, iar in cel de-al doilea test (small overlap), 20% din latimea totala a partii frontale loveste obstacolul.

Mai mult, testele verifica si nivelul de protectie oferit de partea laterala a masinii, de plafon, de tetiere si de scaune, mentioneaza Volvo, in comunicatul de presa.

Volvo XC90 a primit punctaj maxim si la testele EURO NCAP.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News