Ce le-a cerut Zelenski ucrainenilor în ultimul său mesaj către națiune: „Nu este înţelept să sperăm pasiv că altcineva va aduce victoria”

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 07:11
2560 citiri
Ce le-a cerut Zelenski ucrainenilor în ultimul său mesaj către națiune: „Nu este înţelept să sperăm pasiv că altcineva va aduce victoria”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că în această fază a războiului cu Rusia nu trebuie ca lumea să se abată de la calea spre victorie. El s-a întâlnit cu filantropul american Howard Buffett, despre care a spus că este un mare susţinător al Ucrainei.

„Am ţinut o şedinţă regulată a Statului Major astăzi. În primul rând, am discutat despre situaţia de luptă, ceea ce reuşim să reuşim în direcţiile principale, în direcţii dificile, precum Bahmut şi Avdiivka, regiunea Doneţk în general, precum Kreminna şi regiunea Lugansk în general.

De asemenea, la şedinţa personalului am luat în considerare ceea ce trebuie să reuşim încă. La ce lucrăm. Statul Major General şi Ministrul Afacerilor Interne au raportat despre încadrarea de noi unităţi ale forţelor noastre de apărare - noi brigăzi. Ne aflăm acum într-o asemenea etapă a războiului, când este important ca societatea şi partenerii noştri să nu se abată de la calea pe care trebuie să o depăşim. Calea care este înainte", a afirmat el.

Potrivit şefului ucrainean, comparativ cu anul trecut, acum este mai linişte în multe locuri: "Dar asta nu înseamnă că undeva poţi ignora războiul sau poţi fi mai puţin concentrat pe a ajuta statul. Am reuşit să facem multe împreună cu partenerii noştri pentru a proteja oamenii, Ucraina şi întreaga Europă. Dar asta nu înseamnă că este timpul să ne culcăm pe lauri. Calea este înainte.

Mişcarea este înainte. Ceva care necesită nu mai puţină unitate din partea noastră decât înainte. Nu mai puţină concentrare decât înainte. La fel ca şi înainte, poziţiile noastre de pe front, toţi războinicii noştri în poziţiile lor trebuie susţinuţi de poziţiile ucrainene din punct de vedere politic şi informaţional, de puterea armelor şi de puterea unităţii noastre sociale, de rezistenţa noastră internă şi de puterea legăturilor Ucrainei cu lumea.

Şi aceasta este sarcina atât a statului, cât şi a tuturor celor din stat, atât a Ucrainei, cât şi a tuturor celor din lume care preţuiesc o viaţă liberă şi o ordine internaţională bazată pe reguli. Nu este înţelept să sperăm pasiv că altcineva va aduce victoria, cel care se află acum în tranşee, care este acum în asalturi. Aceasta este o sarcină comună. Victoria este câştigată de toată lumea. De cei care luptă pentru ea şi cei care dau arme. De către cei care reduc capacităţile statului terorist şi cei care măresc capacităţile Ucrainei", a menţionat Volodimir Zelenski.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #razboi, #Rusia , #stiri Volodimir Zelenski