Zelenski, despre rezultatul celui mai mare atac aerian al rușilor: „Nu este nimic în comparaţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla”

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 07:21
4871 citiri
Zelenski, despre rezultatul celui mai mare atac aerian al rușilor: „Nu este nimic în comparaţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a anunţat pe ucraineni că 54 de rachete şi 11 drone de atac lansate joi de Rusia au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană şi a subliniat amploarea dezastrului care s-ar fi produs dacă nu ar fi fost contracarate.

Câteva dintre rachetele lansate de ruşi şi-au atins însă ţintele şi au provocat noi pagube infrastructurii energetice ale Ucrainei, provocând noi pene de curent.

„Începând din această seară, există întreruperi de energie electrică în majoritatea regiunilor din Ucraina. Este deosebit de dificil în regiunea Kiev şi în capitală, în regiunea Liov, în Odesa şi în regiunea ei, în Herson şi în regiune, în regiunea Vinniţia şi în Zakarpattia”, a anunţat preşedintele ucrainean.

„Dar acest lucru nu este nimic în comparaţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla, dacă nu ar fi fost trupele noastre antiaeriene eroice şi apărarea aeriană”, a subliniat Zelenski, care a mulţumit fiecărei unităţi antiaeriene în parte implicate în contracararea rachetelor ruseşti.

Zelenski i-a asigurat pe ucraineni că inginerii energeticieni şi echipele tehnice fac tot posibilul pentru ca populaţia să resimtă cât mai puţin consecinţele noului atac concertat al Moscovei.

„Cu fiecare astfel de atac cu rachete, Rusia nu face decât să se afunde şi mai mult. Au din ce în ce mai puţine rachete. În schimb, statutul de cel mai mare terorist din lume va avea consecinţe pentru Rusia şi cetăţenii săi pentru o lungă perioadă de timp. Şi fiecare rachetă nu face decât să confirme că toate acestea trebuie să se încheie cu un tribunal. Şi asta este exact ceea ce se va întâmpla”, a arătat Zelenski în mesajul video transmis la sfârşitul zilei.

El a spus că a avut joi „două mari întâlniri”, una economică şi alta de apărare. „Lucrăm pentru a ne asigura că apărătorii noştri au mai multe oportunităţi, mai multe arme, mai multe drone”, a spus preşedintele Zelenski fără a da detalii.

Liderul ucrainean a precizat că situaţia de pe linia frontului a rămas fără schimbări semnificative în ultima zi. „Cea mai acută situaţie este în Bahmut, Soledar, pe toată linia din regiunea Doneţk. Inamicul nu a renunţat la ideea nebunească de a cuceri regiunea Doneţk. Acum şi-au stabilit un obiectiv - pentru Anul Nou”, susţine Zelenski.

El şi-a avertizat compatrioţii că sunt posibile noi atacuri ruse chiar în ultimele zile ale anului, dar şi-a exprimat încrederea în puterea de rezistenţă a poporuşlui său şi convingerea că ruşii vor fi pedepsiţi în cele din urmă pentru răul făcut.

„Mai sunt două zile din acest an. Poate că inamicul va încerca din nou să ne facă să sărbătorim Anul Nou în întuneric. Poate că ocupanţii plănuiesc să ne facă să suferim cu următoarele lovituri în oraşele noastre. Dar indiferent de ceea ce plănuiesc ei, noi ştim un lucru despre noi înşine: vom rezista. Cu siguranţă. Îi vom alunga. Nu există nicio îndoială în această privinţă. Iar ei vor fi pedepsiţi pentru acest război teribil. Pedeapsa maximă”, a spus Volodimir Zelenski.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Atacurile cu drone din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică ale Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, continuând un model care pare să se...
Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul german Olaf Scholz a plecat sâmbătă pentru o vizită oficială de trei zile în China, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping, după opriri în oraşele...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #razboi Ucraina, #Rusia, #atacuri aeriene , #stiri Volodimir Zelenski