Volodimir Zelenski promite că „Ucraina va fi în Uniunea Europeană”. „Va fi egală între egali în casa noastră comună”

Miercuri, 08 Noiembrie 2023, ora 07:15
1569 citiri
Volodimir Zelenski promite că „Ucraina va fi în Uniunea Europeană”. „Va fi egală între egali în casa noastră comună”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, alături de liderii UE FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se arată încrezător că Ucraina va fi în Uniunea Europeană, arătând că acest rezultat va fi obţinut printr-o transformare internă a ţării, una în interesul poporului. ”Pentru Ucraina, UE înseamnă securitate economică şi stabilitate socială şi pentru UE Ucraina înseamnă o întărire a întregii comunităţi”, afirmă el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că în această zi a avut mai multe şedinţe, inclusiv cu serviciile de informaţii, fiind discutate subiecte sensibile legate de protecţia oamenilor, fără a oferi detalii.

El a adăugat că sunt pregătite evenimente în luna noiembrie, când este atât aniversarea începutul Revoluţiei Demnităţii, cât şi comemorarea Holodomor-ului.

Preşedintele Ucrainei a subliniat că o atenţie specială este acordată, zilnic, relaţiilor cu Uniunea Europeană.

”Mâine este o zi importantă. Aşteptăm concluziile istorice ale UE – un raport asupra implementării de către Ucraina a recomandărilor Comisiei Europene. Pregătim deja paşii care urmează după acest raport. Munca legislativă, întărirea instituţiilor statului. Ucraina a progresat mult în reconcilierea cu Uniunea Europeană şi ţara noastră este pe deplin conştientă că a deveni membră a Uniunii Europene este o decizie politică a tuturor ţărilor care se află deja în comunitate şi care vor să vadă un nou stat în Uniunea Europeană, dar înseamnă şi munca acelui stat”, a declarat el.

Zelenski a explicat că se lucrează la a aduce standardele şi procedurile UE mai aproape de Ucraina şi a le adopta.

”Ucraina va fi în Uniunea Europeană. Şi vom obţine asta, în special, prin transformarea ţării noastre – o transformare internă care este cu siguranţă în interesul poporului nostru. Pentru Ucraina, UE înseamnă securitate economică şi stabilitate socială şi pentru UE Ucraina înseamnă o întărire a întregii comunităţi. Este foarte important ca deputaţii din Verkhovna Rada a Ucrainei să continue să sprijine iniţiativele legislative necesare pentru integrarea noastră europeană”, a subliniat el.

Pe de altă parte, Zelenski a menţionat că a fost informat că sistemele suplimentare pentru apărare anti-aeriană NASAMS au fost desfăşurate, iar scutul pentru cerul Ucrainei va fi întărit şi mai mult.

El a enumerat mai multe unităţi de luptă care au avut rezultate notabile.

”Ucraina va învinge şi va fi liberă. Şi va fi egală între egali în casa noastră comună europeană”, a conchis el.

Uniunea Europeană trimite încă 68 de milioane de euro în ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza
Uniunea Europeană trimite încă 68 de milioane de euro în ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza
Un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro (73 de milioane de dolari) va ajunge la palestinienii din Gaza, a anunţat vineri, 26 aprilie, Uniunea Europeană, relatează Politico....
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
O ”forţă de reacţie rapidă” a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #Uniunea Europeana , #stiri Volodimir Zelenski