Zelenski îl cheamă pe Trump în Ucraina să îi explice, în 24 de minute, de ce nu poate fi terminat războiul în 24 de ore

Luni, 06 Noiembrie 2023, ora 07:07
2803 citiri
Zelenski îl cheamă pe Trump în Ucraina să îi explice, în 24 de minute, de ce nu poate fi terminat războiul în 24 de ore
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina, după ce fostul preşedinte american a promis că ar putea pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024, relatează nbcnews.com.

Zelenski se îndoieşte de afirmaţia lui Trump. "Fostul preşedinte Trump a spus că [în] aproximativ 24 de ore, că poate să rezolve şi să termine războiul. Din partea mea, ce pot să spun? Aşa că şi el este foarte binevenit. Preşedintele Biden a fost aici şi el - cred că a înţeles unele detalii pe care le poţi înţelege doar fiind aici", a declarat Zelenski pentru Kristen Welker de la NBC News. "Deci, îl invit pe preşedintele Trump".

"Dacă poate veni aici, voi avea nevoie de 24 de minute - da, 24 de minute. Nu mai mult. Da. Nu mai mult - 24 de minute pentru a-i explica [preşedintelui Trump] faptul că nu poate gestiona acest război" în acest interval de timp, a declarat Zelenski. "El nu poate aduce pacea din cauza [preşedintelui rus Vladimir] Putin".

Zelenski nu este sigur că Trump va susţine Ucraina dacă va fi reales, el spunându-i lui Welker: "Chiar nu ştiu. Serios, nu ştiu".

Într-un interviu în septembrie, Trump a afirmat că va rezolva războiul din Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales. El a oferit puţine detalii despre modul în care ar îndeplini această sarcină, spunând: "Nu, nu, nu: "Dacă vă spun exact, îmi pierd toate atuurile de negociere".

"I-aş spune anumite lucruri lui Putin. I-aş spune anumite lucruri lui Zelenski", a declarat Trump la acea vreme, adăugând că ar "face o înţelegere corectă pentru toată lumea".

Alţi candidaţi prezidenţiali republicani au vizitat Ucraina şi s-au întâlnit cu Zelenski în timpul campaniilor lor, inclusiv fostul guvernator de New Jersey Chris Christie şi fostul vicepreşedinte Mike Pence, care între timp şi-a suspendat campania pentru 2024.

Zelenski a mai spus că nu a avut niciun contact cu Trump de când fostul preşedinte american a încetat din funcţie, în ianuarie 2021.

Preşedintele ucrainean a insistat că, atunci când vine vorba de sprijinul pentru Ucraina, nu contează doar opinia liderilor americani, ci şi cea a poporului american.

"Nu depinde doar de preşedinte din punct de vedere instituţional. Cred că depinde de opinia americanilor, a societăţii voastre. Cred că asta este cel mai important", a declarat el. "Cred că este importantă în Statele Unite şi în U.E. atitudinea oamenilor obişnuiţi pur şi simplu. Este vorba de sprijinul lor. Este vorba de banii lor. Depinde de ei".

El a adăugat: "Ştiu că ei susţin Ucraina, ne iubesc. Şi, într-adevăr, ei înţeleg războiul nostru dificil, dificil împotriva Rusiei".

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #Rusia, #Donald Trump, #razboi Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski