Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina, după război, pe banii rușilor. „Ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor”

Joi, 13 Aprilie 2023, ora 07:16
2977 citiri
Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina, după război, pe banii rușilor. „Ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski FOTO captură YouTube/ Office of the President of Ukraine

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, 12 aprilie, într-un discurs, că reconstrucţia completă a Ucrainei va reprezenta o dovadă a înfrângerii complete a “statului terorist”.

El a menţionat că bunurile ruşilor care au susţiinut agresiunea şi s-au îmbogăţit ar trebui să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei.

“Tocmai am participat la o întâlnire cu un format special de sprijin pentru Ucraina - financiar. Acest eveniment are loc la Washington şi reuneşte miniştrii de finanţe ai democraţiilor puternice - partenerii noştri, Comisia Europeană, şefii instituţiilor financiare internaţionale: FMI, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Tema este în primul rând refacerea. Reconstrucţia ţării noastre după ostilităţi. Le-am mulţumit partenerilor pentru că ne-au ajutat să menţinem stabilitatea Ucrainei, stabilitatea noastră financiară. Şi i-am îndemnat să fie mai activi pentru ca Ucraina să poată fi mai activă în reconstrucţie, în readucerea normale pentru ucraineni”, a spus Zelenski.

“Nu vor fi ruine în Ucraina. Acesta este scopul nostru. Şi aceasta va fi o dovadă destul de concretă a înfrângerii complete a statului terorist. Mai ales că lumea ştie soluţia - în ceea ce priveşte averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist... Toate aceste bunuri ar trebui folosite pentru a compensa pierderile celor cărora Rusia le-a adus durere şi suferinţă. Bunurile ruseşti trebuie să meargă către reconstrucţie după agresiune. Războiul ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor. Şi facem totul pentru asta”, a menţionat el.

Zelenski a precizat că s-a întâlnit la Kiev cu o delegaţie a senatului SUA. “Le sunt recunoscător partenerilor care ne susţin. M-am întâlnit astăzi la Kiev cu delegaţia Senatului SUA - o delegaţie bipartizană. I-am informat despre ceea ce se întâmplă acum pe câmpul de luptă şi despre capacităţile noastre. Ca întotdeauna, am demonstrat că relaţiile noastre cu America în furnizarea de arme, în sprijinul financiar sunt complet curate, complet transparente. Partenerii au o viziune completă pentru fiecare cent şi pentru fiecare armă. Şi este important ca nicio manipulare artificială să nu ne strice încrederea. Desigur, am fost încântat să aud de la oaspeţii noştri din Statele Unite cuvinte foarte pozitive despre Ucraina şi despre ceea ce reuşim împreună în apărarea împotriva terorii”, a spus liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a subliniat că ţara sa va câştiga războiul declanşat de Rusia. “Astăzi, ţara noastră sărbătoreşte în mod tradiţional Ziua angajaţilor din industria spaţială. Industria care a asigurat întotdeauna gloria Ucrainei. Şi sunt sigur că o va asigura pe viitor! Sunt recunoscător tuturor celor care au menţinut acest potenţial al nostru. Nivelul nostru actual de integrare în relaţiile internaţionale, nivelul nostru de forţă - atât ca stat, cât şi ca societate - pe care îl merită Ucraina, nivelul poporului nostru - toate acestea vor permite Ucrainei să participe la dezvoltarea spaţiului cosmic pe picior de egalitate cu statele avansate, şi businessul nostru - pe picior de egalitate cu companiile avansate. Dar mai întâi - vom câştiga! În special, datorită rachetelor ucrainene”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #oligarhi rusi, #razboi Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski