Volodimir Zelenski, despre iarna care „evident va fi grea”: „Rusia are încă rachete, dar noi avem ceva ce ocupanţii nu au şi nu vor avea”

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 07:40
3181 citiri
Volodimir Zelenski, despre iarna care „evident va fi grea”: „Rusia are încă rachete, dar noi avem ceva ce ocupanţii nu au şi nu vor avea”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ucrainenii vor avea o iarnă grea, însă aceasta trebuie privită ca un interval de timp care îi aduce mai aproape de victorie.

“A patra zi a acestei ierni se apropie de sfârşit. Iarna, care evident va fi grea. Dar totuşi, merită privită această iarnă nu ca un test, ci ca timp - timp care ne aduce mai aproape de ce este important - de victorie. Fiecare dintre aceste 90 de zile de iarnă. Inamicul chiar speră să folosească iarna împotriva noastră: să facă frigul şi greutăţile iernii parte a terorii sale. Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, indiferent cât de greu va fi. Şi vom rezista.

A îndura iarna aceasta înseamnă a apăra totul. Rusia are încă rachete şi un avantaj în artilerie. Da, dar noi avem ceva ce ocupanţii nu au şi nu vor avea. Ne apărăm casa şi asta este cea mai puternică motivaţie posibilă. Luptăm pentru libertate, iar acest lucru măreşte orice forţă. Apărăm adevărul, iar acest lucru uneşte întreaga lume din jurul Ucrainei. Vedem oameni fericiţi când întâlnesc steagul ucrainean în oraşele eliberate. Şi asta înseamnă că ne aşteaptă oriunde există încă ocupaţie. Ei aşteaptă şi cred că Ucraina se va întoarce. Aşteaptă şi ştiu foarte bine: dacă Rusia invadează, nu va fi pentru totdeauna”, a spus Zelenski.

El a subliniat că ucrainenii trebuie să se ajute unii pe alţii pentru a trece peste iarnă. “Pentru a trece peste această iarnă, trebuie să ne ajutăm unii pe alţii mai mult ca niciodată şi să avem grijă unul de celălalt şi chiar mai mult. Şi vă rog să nu întrebaţi dacă puteţi ajuta şi cum. Pur şi simplu ajutaţi când vedeţi că puteţi. Pentru a trece peste iarnă, trebuie să fim şi mai rezistenţi şi chiar mai uniţi ca niciodată. Nu pot exista conflicte interne şi ceartă, care ne pot slăbi pe toţi, chiar dacă cineva de acolo crede că îl va întări personal. Avem nevoie de mai multă interacţiune ca niciodată. Toată Ucraina trebuie să devină un mare Punct de Invincibilitate şi să muncească în fiecare zi, să muncească în fiecare noapte. Statul, firmele, oamenii - noi toţi, ucrainenii, toţi împreună”.

“În această toamnă s-au făcut multe pentru întărirea poziţiei statului şi pentru a-l face pe ocupant să piardă. Trebuie să facem totul pentru ca la fel să se poată spune şi după această iarnă.

Ucrainenii au muncit non-stop pentru a restabili viaţa normală după atacurile ruseşti. Şi oricât de mare a fost teroarea ocupanţilor, dorinţa noastră de a reface totul a fost întotdeauna şi mai mare. Ar trebui să fie în continuare la fel. Forţele noastre de apărare îşi menţin ferm poziţiile. De câte ori au plănuit ocupanţii să captureze tot Donbasul, să fie în Bahmut... De câte ori au anunţat deja noi termene limită pentru înaintarea lor, victoriile lor... Băieţii noştri sunt adevăraţi eroi.

Şi aceasta este principala noastră misiune – atât pentru stat, cât şi pentru oameni – să facem totul pentru a susţine forţele noastre de apărare, pentru a întări forţele de apărare, pentru a găsi tot ce este necesar forţelor noastre de apărare”, a adăugat preşedintele ucrainean, încheindu-şi discursul cu un mesaj de susţinere şi cu mulţumiri: “Ştiu cât de greu este în Bahmut, în Donbas. Băieţi, rezistaţi!

Sunt alături de voi. Oamenii sunt alături de voi. Pentru a îndeplini cu succes această misiune trebuie să ne susţinem mereu unii pe alţii, tocmai în acest scop. Şi le mulţumesc tuturor celor care ajută la întărirea Ucrainei şi care după această iarnă vor putea spune cu siguranţă că apropierea victoriei noastre este şi rezultatul său personal, o realizare personală”.

Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut...
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #razboi Ucraina, #Rusia , #stiri Volodimir Zelenski