Zelenski, desemnat ''Persoana Anului 2022'' de revista americană Time. ”A electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii” VIDEO

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 16:33
2675 citiri
Zelenski, desemnat ''Persoana Anului 2022'' de revista americană Time. ”A electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii” VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO:captură video Time

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri, 7 decembrie, "Persoana Anului 2022" de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, "spiritul Ucrainei".

Refuzând să părăsească Kievul la începutul războiului, într-o perioadă marcată de bombardamente puternice ale Rusiei, fostul actor Volodimir Zelenski a reuşit să îşi unească compatrioţii prin intermediul unor transmisiuni televizate din capitala ucraineană şi prin călătorii întreprinse în întreaga ţară cuprinsă de război, notează publicaţia americană după anunţarea câştigătorului acestui premiu anual, informează AFP şi Reuters.

"Indiferent dacă bătălia pentru Ucraina suscită speranţă sau teamă, Volodimir Zelenski a electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii", a scris redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal, care consideră că alegerea din acest an "nu a fost niciodată mai clară".

"Pentru că a dovedit că şi curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că i-a incitat pe oameni şi pe ţări să se unească în apărarea libertăţii, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democraţiei - şi a păcii -, Volodimir Zelenski şi spiritul Ucrainei sunt personalităţile anului 2022 alese de revista Time", a adăugat redactorul-şef al acestei publicaţii cu sediul la New York.

"În săptămânile care au urmat primelor bombardamente ruseşti de pe 24 februarie, decizia lui de a nu fugi din Kiev, ci de a rămâne şi de a obţine sprijinul populaţiei a fost crucială. De la primul său mesaj de 40 de secunde pe Instagram, pe 25 februarie - arătând că guvernul său şi societatea civilă erau intacte - şi până la discursurile lui zilnice rostite, de la distanţă, în faţa unor instituţii precum parlamente, Banca Mondială şi la gala Grammy Awards, preşedintele Ucrainei era prezent peste tot", a adăugat Edward Felsenthal.

Miliardarul Elon Musk - CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX, devenit recent şi patronul Twitter - a fost desemnat "Persoana Anului 2021", într-un an în care compania sa producătoare de vehicule electrice a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume. Revista Time a început tradiţia atribuirii acestui titlu anual în 1927.

Printre cei mai influenți oameni ai anului

În primăvara acestui an, președintele Volodimir Zelenski, a fost inclus de faimoasa revistă TIME într-un top al celor mai influenți 100 de oameni din lume.

Alături de liderul de la Kiev se află și alți doi ucraineni: comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei - generalul Valeri Zalujnîi - şi redactorul şef al site-ului independent de ştiri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva.

Prezentarea pe TIME a lui Zelenski este făcută de președintele SUA, Joe Biden.

”Când Vladimir Putin și-a lansat războiul brutal împotriva Ucrainei și ucrainenii aveau nevoie de liderul lor, cuvintele lui Volodymyr Zelensky au răsunat în întreaga lume: „Președintele este aici”.

În președintele Zelensky, poporul Ucrainei are un lider demn de curajul și rezistența lor, în timp ce cetățenii din întreaga țară - negustori și soldați, croitori și șoferi de camioane - luptă pentru casele lor și libertatea lor.

De fiecare dată când vorbim, aud în vocea președintelui Zelensky hotărârea necruțătoare a unui om care crede profund în datoria sa față de poporul său și se ridică zilnic la înălțimea responsabilității solemne de a-și conduce națiunea prin acest moment întunecat și dificil.

Națiunile lumii libere, inspirate de exemplul președintelui Zelensky, sunt mai unite, mai hotărâte și mai intenționate decât în ​​orice moment al memoriei recente. Cu sprijinul SUA și al aliaților și partenerilor noștri, el și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina va rezista mult timp și că poporul ei va realiza în cele din urmă viitorul democratic pe care și-l dorea de mult”, a notat Joe Biden.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#Volodimir Zelenski, #omul anului 2022, #razboi Ucraina, #revista time , #stiri Volodimir Zelenski