Volodimir Zelenski atacă FIFA după finala Mondialului. "A blocat discursul". Președintele ucrainean i-a mulțumit unui român

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 01:22
6848 citiri
Volodimir Zelenski atacă FIFA după finala Mondialului. "A blocat discursul". Președintele ucrainean i-a mulțumit unui român
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Foto: Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică seară, că a avut un discurs pregătit pentru a fi prezentat înainte de finala Cupei Mondiale şi că FIFA nu a fost de acord, însă cuvintele sale au fost auzite de lume, discursul fiind distribuit în social media de vedete ale fotbalului, inclusiv de Răzvan Raţ.

“Astăzi a avut loc finala Cupei Mondiale FIFA în Qatar – o finală emoţionantă.

Acesta este sensul fotbalului: toată lumea are şanse să câştige, toată lumea poate arăta că este cel mai puternic. Însă competiţia este pe terenul de joc, nu pe câmpul de luptă. Şi cel mai rău lucru care se poate întâmpla este un cartonaş roşu, nu un buton roşu. Când oamenii sunt uniţi prin fotbal, oamenii sunt uniţi prin pace. De aceea am pregătit pentru astăzi un discurs special din Ucraina adresat întregii lumi. Tuturor celor care preţuiesc pacea şi viaţa.

Deşi FIFA a blocat prezentarea acestui discurs la stadion înainte de meciul final din Qatar, lumea a auzit totuşi apelul nostru.

Fotbalistii noştri au distribuit videoclipul... Iarmolenko şi întreaga naţională a Ucrainei, Şevcenko, Şovkovskyi, Modrić, Srna, Guardiola, Raţ şi mulţi, mulţi alţi jucători minunaţi. Mulţumesc tuturor! Statele partenere l-au susţinut. Mii de surse mass-media din lume l-au răspândit”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre situaţia din Ucraina, el precizând că potenţialul ocupanţilor este redus treptat.

“Apărarea aeriană este o prioritate constantă şi subliniez acest lucru încă o dată...

Stimaţi parteneri! Ajutându-ne să ne protejăm pe deplin cerul, oferindu-ne sisteme de apărare aeriană mai moderne în număr suficient, puteţi priva statul terorist de principalul său instrument de teroare. Acesta va fi unul dintre cei mai puternici paşi care vor aduce sfârşitul agresiunii mai aproape. Rusia va trebui să urmeze calea încetării agresiunii, când nu va mai putea urma calea atacurilor cu rachete.

Protecţia frontierei atât cu Rusia, cât şi cu Belarus este, de asemenea, o prioritate constantă. Ne pregătim pentru toate scenariile de apărare posibile”, a mai afirmat el.

Zelenski a mai precizat că sunt progrese în ceea ce priveşte restaabilirea alimentării populaţiei cu energie electrică şi căldură. “Alte trei milioane de ucraineni au restabilită alimentarea cu energie. Plus 6 milioane ieri. Adică, după atacul terorist de vineri, există deja un rezultat pentru 9 milioane de oameni. În majoritatea oraşelor, activitatea de transport este în curs de normalizare. Mulţumesc tuturor celor care efectuează aceste lucrări de reparaţii pe orice vreme şi non-stop! Mulţumesc fiecăruia dintre partenerii noştri care ne ajută cu echipamente! Mulţumesc, de asemenea, firmelor ucrainene - tuturor celor care îşi transformă magazinele, cafenelele, întreprinderile în noi Puncte de Invincibilitate”.

Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina pregăteşte un summit special în această iarnă.

“Un summit pentru pace. Pentru ţara noastră şi pentru orice altă naţiune care poate fi supusă aceleiaşi agresiuni, aceleiaşi terori pe care a adus-o Rusia pe pământul nostru.

Formula ucraineană pentru pace constă din zece puncte clare capabile să creeze o nouă arhitectură de securitate, importantă la nivel global, care va reda libertatea întregului nostru pământ ucrainean, întregului nostru popor. Şi care va servi drept garanţii de libertate şi securitate pentru alte naţiuni. Nu dacă, ci când funcţionează pentru ucraineni.

Şi de aceea invităm partenerii noştri să-şi arate leadership-ul în garantarea păcii. Luptăm împreună pentru Ucraina, pentru valorile care unesc Europa şi lumea democratică, pentru valoarea globală a vieţii. Pentru tot ceea ce Rusia încearcă să distrugă.

Nu este uşor, este greu, dar sunt sigur: vom reuşi împreună, iar agresiunea Rusiei va eşua. Şi astfel încât toţi ceilalţi potenţiali agresori ai lumii să nu îndrăznească să repete ceea ce face ‘rusismul’”, a afirmat Zelenski.

Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Fără Lionel Messi, accidentat, Argentina a învins Costa Rica, scor 3-1, într-un meci amical disputat, marţi, la Los Angeles. Argentina s-a impus graţie unui gol superb marcat de Angel Di...
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Gerhard Schröder, fostul cancelar german susţine în continuare că prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina, notează joi, 28...
#Volodimir Zelenski, #Campionatul Mondial de Fotbal Qatar, #Argentina, #FIFA, #messi, #Razvan Rat, #razboi Rusia Ucraina , #Rusia