Concluzia lui Joe Biden după vizita lui Zelenski în SUA: „Este dispus să îşi dea viaţa pentru ţara sa”

Joi, 22 Decembrie 2022, ora 07:40
3500 citiri
Concluzia lui Joe Biden după vizita lui Zelenski în SUA: „Este dispus să îşi dea viaţa pentru ţara sa”
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și președintele SUA Joe Biden s-au întâlnit la Whashington FOTO Twitter

Preşedintele Joe Biden crede că întâlnirea sa faţă în faţă cu preşedintele Volodimir Zelenski, la Casa Albă, îi transmite lui Vladimir Putin un mesaj puternic despre ce înseamnă solidaritatea, în timp ce preşedintele ucrainean a minimalizat importanţa liderului de la Kremlin arătând că nu merită nici măcar atâta efort.

Volodimir Zelenski şi Joe Biden au fost întrebaţi, miercuri, în conferinţa de presă comună, ce mesaj au de transmis lui Vladimir Putin.

"Ce fel de mesaj pot să-i trimit după ce ne-a distrus de fapt viaţa? Ne distruge viaţa", a reacţionat Zelenski, dezvăluind că în momentul în care a devenit preşedintele Ucrainei a încercat să aibă un dialog cu Putin şi să se asigure că o altă agresiune, după Crimeea, poate fi evitată şi se poate ajunge la o soluţie diplomatică.

"În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Putin, în 2019, am avut o întâlnire în format Normandia. În 2019, am devenit preşedinte al Ucrainei şi în acel moment îi trimiteam mesaje maxime preşedintelui Putin - spunându-i că nu ar trebui să existe o invazie la scară largă - asta, pentru a opri agresiunea, pentru a reînnoi integritatea noastră teritorială, pentru a găsi o soluţie diplomatică. Doamne fereşte, nu ar trebui să avem un război la scară largă. În acel moment, el a spus: "Nu se va întâmpla". A minţit. Deci ce fel de mesaj îi pot trimite după ce ne-a distrus viaţa? Ne distruge viaţa", a declarat Zelenski, prin intermediul unui translator, în timpul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden de la Casa Albă, relatează CNN.

"Cred că există ceva mortal în abordarea sa inadecvată faţă de lume. De ce trebuie să îi transmitem un mesaj? El trebuie să-şi dea interesul să primească atenţia lumii, pentru că el nu face parte din rândul oamenilor civilizaţi. El ar trebui să fie interesat să încerce să salveze ceva din cultura şi istoria ţării sale. Aşa că asta este acum problema lui", a arătat Zelenski.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele american Joe Biden a subliniat ce înseamnă o relaţie interpersonală. El şi-a declarat convingerea că nu există "niciun substitut" pentru interacţiunea faţă în faţă.

"Totul constă în a privi pe cineva în ochi. Şi o spun sincer: nu cred că există niciun substitut pentru ce înseamnă a sta faţă în faţă cu un prieten - sau cu un duşman - şi a-l privi în ochi. Şi exact asta s-a întâmplat în acest moment", a declarat Biden despre semnificaţia întâlnirii lui cu preşedintele ucrainean la Casa Albă. El a arătat că întâlnirea de miercuri a trimis un mesaj esenţial lui Vladimir Putin: că a eşuat.

"A fost foarte important pentru el (Putin) şi pentru toţi ceilalţi să vadă că preşedintele Zelenski şi cu mine suntem uniţi, suntem două ţări împreună pentru a ne asigura că el nu poate reuşi”, a spus Biden.

„Zelenski, în sufletul său, este cine spune că este. Este clar cine este. Este dispus să îşi dea viaţa pentru ţara sa - şi pentru toţi cei care au venit cu el astăzi. Şi astfel, cred că este important pentru el să ştie că vom face tot ceea ce ne stă în putere, tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca el să reuşească", a adăugat şeful Casei Albe.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Rușii cer ajutorul SUA, dar nu se pot abține să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de lângă Moscova
Nikolai Patrușev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, unul dintre acoliții lui Vladimir Putin, a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la sala de spectacole Crocus din Moscova,...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #SUA, #Vladimir Putin , #stiri Joe Biden