Zelenski confirmă contraofensiva ucraineană în teritoriile anexate de ruși: ”Lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale” VIDEO

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 07:16
4037 citiri
Zelenski confirmă contraofensiva ucraineană în teritoriile anexate de ruși: ”Lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale” VIDEO
Zelenski arată că ”Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas” FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Liderul de la Kiev spune că Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale.

Zelenski anunță o continuare a ofensivei în Donbas și a mulţumit preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei afirmă în mesaj că se încheie încă o săptămână din războiul pentru independenţă, ”săptămâna pe care inamicul a vrut neapărat să ne-o facă deosebit de grea, dar a făcut-o cu adevărat grea, pentru el însuşi, pentru Rusia însăşi.

”Astăzi, şi mai multe voci din lume s-au alăturat pentru a condamna pseudo-referendumurile şi încercarea Rusiei de a anexa teritoriul nostru - teritoriul Ucrainei. Sunt recunoscător pentru fiecare astfel de voce. Ca urmare, avem deja zeci de declaraţii care susţin în mod clar Ucraina şi dreptul internaţional şi condamnă Rusia pentru acest nou pas agresiv”, spune Zelenski.

El se referă la declaraţia secretarului general al ONU, António Guterres. ”Acesta a spus fără menajamente că Rusia încalcă obiectivele şi principiile ONU, Carta ONU şi că pseudo-referendumurile şi tentativa de anexare nu vor avea nicio forţă juridică. Când astfel de cuvinte sunt auzite la cel mai înalt nivel în cadrul ONU, toată lumea din lume înţelege totul. Iar Rusia nu are un astfel de drept de veto care să poată opri sau anula această înţelegere a lumii”.

Potrivit preşedintelui ucrainean, ”Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională. Lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale, anexări criminale şi arbitrar total în locul dreptului internaţional”.

”Principalul lucru este rezistenţa noastră împreună cu voi, protecţia noastră împreună cu voi, mişcarea noastră împreună cu voi spre eliberarea întregului teritoriu ucrainean”, mai spune el.

Zelenski arată că ”Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas, o farsă absolută, pe care a vrut să o prezinte drept un presupus referendum”.

”Au reprezentat ceva acolo, au dus mitraliere în jurul caselor, au purtat bucăţi de hârtie, propagandiştii au filmat toate acestea în partea din Donbas pe care o controlau. Şi acum un steag ucrainean se află acolo. În cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”, spune Zelenski.

El continuă: ”Ce este atunci un pseudo-referendum? Există două regiuni din Doneţk? Două sate din Yampil, regiunea Doneţk? Există două sate din Torske? Mişcarea ucraineană va continua. Steagul ucrainean se află deja în Lyman, regiunea Doneţk. Acolo încă se mai poartă lupte. Dar nu există nicio urmă de pseudo-referendum acolo. Este logic pentru Ucraina. Iar pentru inamic, vor fi din ce în ce mai multe astfel de "nepotriviri".

Volodimir Zelenski afirmă că ”acesta este primul clopoţel care ar trebui să se audă la toate nivelurile guvernului rus”.

”Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia. Ucraina se va întoarce pe cont propriu. Atât în est, cât şi în sud. Şi ceea ce au încercat să anexeze acum, şi Crimeea, care se numeşte anexată din 2014. Steagul nostru va fi peste tot. Vor fi pedepsiţi cei care au comis această crimă de agresiune împotriva statului nostru independent”, spune Zelenski.

Liderul ucrainean mai afirmă că, după ce în urmă cu 76 de ani Tribunalul de la Nürnberg şi-a încheiat activitatea, ”un alt tribunal va avea loc în mod inevitabil, care va pune capăt carierelor tuturor celor responsabili de această "operaţiune specială" rusă împotriva sistemului internaţional, care a început în 2014 şi a devenit la scară largă la 24 februarie, şi care se va încheia datorită eroismului poporului nostru”.

”Astăzi, încă nu ştim în ce zi se va întâmpla acest lucru. Dar ştim că ziua victoriei noastre va veni. Va fi cu siguranţă. Iar după ea va fi ziua judecăţii pentru rusalişti. Va fi cu siguranţă. Le mulţumesc tuturor celor care aduc acest moment mai aproape. Cine se apropie zilnic de el. Mulţumesc tuturor celor care luptă şi muncesc pentru victoria noastră! Mulţumesc tuturor celor care ne ajută! Mulţumesc preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari. Aceasta va consolida cu siguranţă libertatea noastră comună”, mai afirmă Zelenski în mesajul către popor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Volodimir Zelenski Ucraina, #contraofensiva ucraina, #anexare teritorii ucraina , #stiri Volodimir Zelenski