Zelenski reacționează după informațiile privind înlocuirea sa cu un lider pro-rus. Favoritul Moscovei, "o figură ridicolă"

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 17:27
4078 citiri
Zelenski reacționează după informațiile privind înlocuirea sa cu un lider pro-rus. Favoritul Moscovei, "o figură ridicolă"
Rusia urmăreşte să instaleze un lider pro-rus la Kiev şi să ocupe Ucraina FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

După declaraţia șefei diplomației britanice, conform căreia Moscova încearcă să instaleze un lider marionetă la Kiev, președinția ucraineană reacționează spunând că va destructura orice grupare pro-rusă.

"Statul nostru îşi va continua politica de a destructura orice structură oligarhică şi politică ce ar putea acţiona pentru destabilizarea Ucrainei sau ce ar fi complice cu ocupanţii ruşi", a declarat Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene.

Într-o declaraţie pentru Reuters, el a mai spus că acuzaţiile Marii Britanii conform cărora Rusia intenţionează să instaleze un guvern marionetă în Ucraina trebuie luate în serios şi ele evidenţiază faptul că Occidentul trebuie să acţioneze acum dur împotriva Moscovei.

Marea Britanie a acuzat sâmbătă Rusia că urmăreşte să instaleze un lider pro-rus la Kiev şi să ocupe Ucraina.

Într-un comunicat dur, ministrul britanic de externe Liz Truss a denunţat "amploarea activităţii ruse ce vizează subminarea Ucrainei"."Conform informaţiilor noastre, guvernul rus încearcă să instaleze un lider pro-rus la Kiev, în timp ce intenţionează să invadeze şi să ocupe Ucraina", a adăugat ea.

Ministerul britanic de externe afirmă că "fostul deputat ucrainean Evgheni Muraev este văzut ca un potenţial candidat", dar acesta nu este singurul. Serviciile ruse de informaţii "au legături cu mulţi foşti politicieni ucraineni", a subliniat Liz Truss.

Mihailo Podoliak a precizat că există dubii printre ucraineni că Evgheni Muraev, "o figură ridicolă", poate fi luat în serios ca alegere a Kremlinului pentru a conduce Ucraina după o invazie.

Dar el a precizat totuşi că Rusia a mai susţinut figuri altădată neimportante pentru poziţii de conducere în Crimeea anexată şi în Donbasul separatist. Prin urmare, "aceste informaţii trebuie luate cât mai în serios posibil", a transmis el printr-un mesaj.

Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#Volodimir Zelenski Ucraina, #reactie, #inlocuire, #lider, #Rusia , #stiri Volodimir Zelenski