Gigantul auto care înlocuiește comenzile tactile cu vechile butoane fizice pe volan: "Asta își doresc clienții"

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 03:40 36931 citiri
Șofer la volanul mașinii FOTO Unsplash

Volkswagen a decis să revină la butoanele fizice pe volan la 3 ani după ce le-a introdus pe cele haptice. Primul model care va beneficia de această schimbare ar putea fi chiar viitorul model Golf facelift.

În prezent, o bună parte dintre modelele mașinilor producătorului german au fost echipate cu comenzi haptice pe volan, însă clienții Volkswagen nu au fost însă mulțumiți de acele comenzi și le-au criticat pe rețelele de socializare și pe forumurile de specialitate.

Volkswagen a ținut cont de nemulțumirea clienților, anunțând că își propune să readucă butoanele fizice pe volan la viitoarele modele, după cum a declarat chiar Thomas Schafer, șeful mărcii germane. Acesta a postat pe LinkedIn un mesaj care anunță eliminarea comenzilor haptice de pe volan.

Thomas Schafer a declarat că Volkswagen își întărește portofoliul și designul, lucrând la crearea noii simplități a modului de operare a vehiculelor din gamă.

Schafer a făcut referire la readucerea volanului cu butoane fizice. “Asta își doresc clienții de la un model Volkswagen”, a mai adăugat Thomas Schafer în postarea sa de pe LinkedIn, scrie promotor.ro.

Totuși, toate celelalte comenzi haptice de la nivelul habitaclului vor rămâne neschimbate, doar cele de pe volan fiind înlocuite cu vechile butoane fizice.

Reglarea temperaturii de la interior va rămâne la fel ca până acum, de exemplu.

Cel mai probabil, primul model care va primi un volan cu vechile butoane fizice va fi viitorul Golf facelift, care ar urma să fie prezentat oficial pe parcursul anului viitor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News