Un gigant auto își schimbă strategia: modele mai puține, dar mai bune. Din 2033 va produce doar mașini electrice în Europa

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 08:33 4233 citiri
În următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele FOTO Pixabay

Directorul general Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat că gigantul german va produce în Europa numai maşini electrice, din 2033.

Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a creşte marja de profit pentru toate mărcile de volum - Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale - la 8% până în 2025.

”Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Aducerea vehiculelor de la diferite mărci în aceeaşi fabrică economiseşte costuri, a spus Schaefer, adăugând: ”Avem o mulţime de deşeuri în sistem, pe care le putem elimina”.

De asemenea, marca VW îşi va schimba concentrarea de pe un singur model per fabrică la ”gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind acelaşi design de bază pentru diferite modele, pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto vizează un vehicul electric entry-level la un preţ 25.000 de euro sau mai puţin.

Schaefer a spus că îmbunătăţirea şi standardizarea chimiei şi formatului bateriilor a fost cheia pentru atingerea acestui obiectiv, precum şi pentru producţia la scară.

”Singura companie care se poate extinde pe acest teritoriu în acest moment suntem noi. Accentul este un standard clar pentru toate mărcile şi la scară largă”, a spus directorul general.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
A
Amerlocu
rank 5