Vanzarile Volkswagen raman in scadere la nivel mondial, dupa scandalul softului mincinos

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 11:32
1795 citiri
Vanzarile Volkswagen raman in scadere la nivel mondial, dupa scandalul softului mincinos
Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile grupului Volkswagen pe plan global au scazut cu 2,2% in noiembrie, majorarea livrarilor in Europa si China nereusind sa compenseze declinul din SUA si alte regiuni.

Cererea pentru principalele branduri ale grupului german - Volkswagen, Audi, Porsche si Seat - a fost afectata de scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria companiei, care a izbucnit in 18 septembrie in SUA si apoi s-a extins in intreaga lume.

Luna trecuta, grupul VW a livrat pe plan global 833.700 vehicule, in scadere cu 2,2% fata de cele 852.900 unitati vandute in noiembrie 2014, transmit AP, Deutsche Welle si Reuters.

In timp ce pe piata din SUA s-a inregistrat un declin de 15,3% al vanzarilor VW, la 45.300 unitati, problemele economice cu care se confrunta Brazilia si Rusia au provocat, de asemenea, scaderea livrarilor, de 51,4% si, respectiv, 31,8%. In schimb, grupul german a raportat majorarea vanzarilor cu 2,6% in Europa Occidentala (270.400 vehicule) si cu 5,5% in China (329.000 unitati).

In primele 11 luni din acest an, livrarile VW pe plan global au scazut cu 1,7%, la aproape 9,1 milioane de vehicule, fata de 9,2 milioane de unitati livrate in perioada similara din 2014.

Directorul general al VW, Matthias Mueller, a recunoscut ca "grupul Volkswagen si brandurile sale se confrunta acum cu o perioada dificila", dar a apreciat loialitatea clientilor companiei.

Vanzarile de autovehicule de pasageri Volkswagen au scazut cu 2,4% in noiembrie, la 496.100 unitati, in timp ce in primele 11 luni din acest an livrarile au inregistrat un declin de 4,5%, la aproximativ 5,34 milioane. Anul trecut brandul VW a livrat pe plan global 6,12 milioane de vehicule.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#scadere vanzari Volkswagen, #scandal Volkswagen scadere vanzari , #scandal