Scandalul Volkwagen: Compania a primit o amenda de 86 milioane de dolari in California

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 15:06
1942 citiri
Scandalul Volkwagen: Compania a primit o amenda de 86 milioane de dolari in California
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkwagen va plati in California o amenda civila in valoare de 86 de milioane de dolari. Aceasta suma nu era inclusa in acordul de 14,7 miliarde de dolari convenit saptamana trecuta cu autoritatile din SUA.

Pe de alta parte, in Europa nu vor fi date nici macar despagubiri.

Amenda civila de 86 de milioane de dolari rezolva anumite acuzatii aduse de oficiali ai statului California, in conformitate cu legislatia statului si cea federala, a anuntat procurorul general, Kamala Harris, transmite Reuters.

"Trebuie sa conservam si sa protejam mediul pentru generatiile viitoare si sa existe anumite consecinte pentru cei care incalca legea si polueaza aerul", a sustinut Harris, care candideaza pentru un loc in Senatul SUA.

Pe de alta parte, saptamana trecuta, seful Volkswagen, Matthias Mueller, a respins solicitarile ca producatorul auto sa ofere despagubiri si clientilor europeni afectati de scandalului emisiilor poluante, nu doar celor din SUA.

VW a precizat ca va plati despagubiri americanilor in valoare de miliarde de dolari.

Grupul auto a recunoscut in septembrie 2015 ca a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Volkswagen despagubiri California, #Volksgwane despagubiri SUA , #scandal