Scandalul Volkswagen: Germania, Marea Britanie si alte 5 tari, cu un pas mai aproape sa fie date in judecata de UE

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 17:37
3321 citiri
Scandalul Volkswagen: Germania, Marea Britanie si alte 5 tari, cu un pas mai aproape sa fie date in judecata de UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a avertizat joi ca va da in judecata Germania, Marea Britanie si alte cinci state, pentru ca nu au introdus sisteme de penalizare care sa-i descurajeze pe producatori auto sa incalce regulile referitoare la emisii, intr-o noua intorsatura a scandalului Volkswagen.

Executivul UE a trimis scrisori oficiale de avertizare statelor respective, in care arata ca guvernele nu si-au indeplinit obligatiile legale, relateaza Bloomberg.

Este pentru prima oara cand Comisia Europeana actioneaza oficial de la aparitia informatiilor legate de manipularea testelor de poluare de catre Volkswagen.

Oficialii Comisiei au discutat separat cu reprezentantii Volkswagen referitor la despagubirea proprietarilor de automobile diesel afectati de scandal.

"Respectarea legii este prima si cea mai importanta obligatie a producatorilor auto. Dar autoritatile nationale din UE trebuie sa se asigure ca producatorii auto respecta legea", a afirmat joi comisarul pentru Piata Interna, Elzbieta Bienkowska, intr-un comunicat.

Potrivit UE, Germania si Marea Britanie au incalcat legea pentru au refuzat sa dezvaluie, atunci cand au fost solicitate, toate informatiile tehnice obtinute in timpul investigatiilor nationale referitoare la posibile nereguli legate de emisiile de oxid de nitrogen ale automobilelor Volkswagen si ale altor producatori de pe teritoriile lor.

Comisia a trimis joi scrisori oficiale de avertizare Cehiei, Lituaniei si Greciei, pentru ca nu au introdus in legislatia nationala sisteme de penalizare pentru incalcalea reglementarilor referitoare la emisii.

De asemenea, Comisia a deschis proceduri de infringement impotriva Germaniei, Luxemburgului, Spaniei si Marii Britanii, pentru ca nu au aplicat astfel de sanctiuni, chiar daca Volkswagen a folosit softuri ilegale pentru reducerea emisiilor vehiculelor in timpul testelor.

Grupul Volkswagen a fost nevoit sa recheme in service 11 milioane de automobile diesel la nivel global, dintre care 8,5 milioane in Europa, pentru remedierea tehnica a acestora.

Guvernele notificate de Comisia Europeana au la dispozitie doua luni sa raspunda scrisorilor.

Citeste mai multe despre scandalul de poluare de la Volkswagen:

Poate ca i-a iertat Germania, nu si Londra: Volkswagen, pus sa plateasca 2,5 milioane de lire sterline

Volkswagen a ajuns la un acord cu dealerii din SUA. Ce le-a promis sa renunte la procese

Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa - Care e termenul limita

Dieselgate: Un sef de la Audi stia de softul manipulator si a mintit in instanta

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#UE judecata Germania Volkswagen, #UE judecata Marea Britanie Volkswagen , #scandal