Raportul incendiar, tinut secret pana acum: Masinile americane, mai periculoase decat cele europene

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 11:50
11198 citiri
Raportul incendiar, tinut secret pana acum: Masinile americane, mai periculoase decat cele europene
Foto: Twitter/Volkswagen

Industria auto este acuzata ca a ascuns un raport ce releva ca masinile americane sunt considerabil mai putin sigure decat cele europene.

Studiul care ajunge la aceasta concluzie a fost comandat de industria auto si arata ca modelele americane sunt mai putin sigure cand vine vorba despre coliziuni din fata si lateral, o cauza comuna a accidentelor, adesea soldate cu rani grave, informeaza The Independent.

Studiul, desi realizat in urma cu ceva vreme, nu a fost pana acum dat publicitatii. Nefacandu-se publice rezultatele studiului, s-au pus in pericol chiar vietile europenilor, din moment ce vehiculele americane aprobate sunt vandute inclusiv in Europa, sustine sursa citata.

Informatiile nu fac decat sa dea amploare scandalului deja existent, dupa ce s-a aflat ca Volkswagen a folosit un software pentru a modifica nivelul de emisii din timpul testelor de laborator, pentru ca masinile sale sa para mai putin poluante.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Cercetarea a fost sponsorizata de Alliance of Automobile Manufacturers (AAM), cu sediul in Washington, iar rezultatele acesteia au luat prin surprindere americanii, motiv pentru care nici nu au fost facute publice.

Gigantul auto reprezinta cele mai mari nume din industria americana, cum ar fi Chrysler, Toyota, Jaguar, Land Rover si chiar Volkswagen.

Studiul a fost realizat de experti independenti, inclusiv de la Universitatea Michigan sau de la Universitatea Chalmers din Suedia, ambele cu centre recunoscute in ceea ce priveste siguranta in trafic. Au fost implicati in studiu si experti din Franta si Marea Britanie.

Anul trecut, cand studiul a fost comandat, a fost anuntat cu surle si trambite, ca fiind unul dintre cele mai ambitioase si complexe cercetari. Ulterior, insa, rezultatele nu au mai fost facute publice.

Printre acestea se aflau afirmatii (argumentate), potrivit carora un model tipic din UE e cu 33% mai sigur decat modelele americane, in cazul coliziunilor din fata si lateral. Abia acum au fost postate rezultatele studiului pe site-ul Universitatii Michigan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#raport secret siguranta masini SUA, #raport secret siguranta masini America, #scandal Volkswagen, #masini americane siguranta , #scandal