Plangeri colective la adresa Volkswagen. Zeci de mii de clienti isi vor banii inapoi

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 16:55
16899 citiri
Plangeri colective la adresa Volkswagen. Zeci de mii de clienti isi vor banii inapoi
Foto: Arhiva Ziare.com

In cursul noptii trecute, agentiile germane de protectia consumatorilor au inaintat plangeri masive la adresa concernului Volkswagen. Zeci de mii de posesori de automobile diesel spera sa fie despagubiti.

Uniunea agentiilor pentru protectia consumatorilor din Germania (VZBZ) a inaintat numeroase plangeri contra concernului Volkswagen (VW) la Tribunalul Superior de Land din Braunschweig in contextul incalcarii normelor de poluare.

Plangerile se intind pe nu mai putin de 250 de pagini. Astfel se urmareste determinarea concernului sa suporte daunele pricinuite mai multor milioane de posesori de automobile marca VW prin manipularea emisiilor poluante. "Volkswagen a inselat cumparatorii si le datoreaza acestora despagubiri", solicita seful VZBZ, Klaus Muller.

Clientii trebuie despagubiti corespunzator

Astazi a intrat in vigoare noua lege "MFK", convenita de marea coalitie de guvernamant de la Berlin (CDU/CSU si SPD) odata cu preluarea noului mandat, o lege care faciliteaza revendicarea, de catre consumatori, a unor despagubiri colective din partea concernelor actionate in judecata.

In procese cu caracter de precedent urmeaza a fi clarificate, in baza noii legi, chestiuni de ordin general. "MFK" a creat premisele demararii acestui proces impotriva concernului auto VW.

Agentiile pentru protectia consumatorilor pot inainta plangeri, in numele clientilor, impotriva unei companii. VZBZ spera ca in urma actualului proces sa fie despagubiti proprietarii de automobile cu motoare diesel, afectati de retragerea de pe piata a masinilor pe motorina vechi. Astfel, persoanele afectate ar trebui sa primeasca suma pe care au achitat-o la cumpararea automobilului.

Vizate sunt toate automobilele cu motor diesel EA 189

Partidele aflate la guvernare in Germania s-au obligat sa adopte aceasta lege inaintea expirarii dreptului consumatorilor de a depune plangeri contra VW, mai precis inainte de sfarsitul lunii decembrie.

Plangerile nu se indreapta doar impotriva marcii Volkswagen, ci si a celorlalti producatori din concern, in speta Audi, Skoda si Seat, in cazul motoarelor diesel de tip EA 189. In ce privese Volkswagen, VZBV estimeaza ca numarul soferilor care ar putea depune plangere se ridica la peste doua milioane.

In septembrie 2015, Volkswagen a fost nevoit sa admita ca a manipulat softul de masurare a gradului poluarii la motoarele diesel. Vizate de obligatia retragerii de pe piata sunt aproximativ 2,5 milioane de automobile marca VW.

VW nu considera (deocamdata) ca trebuie sa-i despagubeasca pe cumparatori

Concernul VW nu crede ca plangerea colectiva va avea succes in Germania.

Plangerile individuale inaintate pana acum de posesorii de automobile VW diesel au ramas, in cea mai mare parte, fara succes.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Volkswagen proces clienti despagubiri , #scandal