Noi probleme pentru Volkswagen: Ar putea ramane fara banii pentru fabrica din Polonia

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 08:48
2539 citiri
Noi probleme pentru Volkswagen: Ar putea ramane fara banii pentru fabrica din Polonia
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a incetinit procedurile de acordare a unei finantari de 250 milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici Volkswagen in Polonia, din cauza scandalului emisiilor in care este implicat cel mai mare producator auto european, au declarat pentru Reuters surse din interiorul bancii care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Proiectul fusese aprobat de Board-ul BERD la jumatatea acestui an dar oficialii au explicat ca tranzactia a fost amanata, in conditiile in care Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Vanzarile Volkswagen raman in scadere la nivel mondial, dupa scandalul softului mincinos

"Proiectul a fost inghetat. In cel mai bun caz va fi reevaluat dar s-ar putea chiar renunta la el", sustin sursele.

Un purtator de cuvant al grupului german a anuntat ca fabrica din Polonia, al carei cost total este estimat la 1,1 miliarde de euro (1,20 miliarde de dolari) se construieste deja si va fi terminata.

Uzina din Wrzesnia va avea 3.000 de angajati si ar urma sa produca pana la 100.000 de noi modele Crafter.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fonduri fabrica Polonia Volkswagen, #Volkswagen fonduri BERD , #scandal