Masina cu care Volkswagen vrea sa-si reabiliteze numele dupa scandalul urias legat de emisii

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 19:13
5489 citiri
Masina cu care Volkswagen vrea sa-si reabiliteze numele dupa scandalul urias legat de emisii
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen va prezenta luni la Salonul Auto de la Detroit un SUV pe baterii, conform unor surse din interiorul grupului german, ca parte a campaniei de extindere a vehiculelor electrice, pentru a-si recastiga cota de piata din SUA, afectata de scandalul emisiilor.

Masina va fi o versiune hibrida a modelului Tiguan, cel mai bine vandut SUV al VW, au declarat vineri doua surse, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, transmite Reuters.

Analistii sustin ca brandul Volkswagen are nevoie de disperata de noi modele pe a doua mare piata auto din lume, pentru a stopa declinul vanzarilor inregistrat in ultimii trei ani. Livrarile brandului Volkswagen au scazut cu 4,8% in 2015, la 349.440 vehicule.

Cel mai mare producator auto din Europa se axeaza pe modelele electrice pentru a-si recastiga popularitatea, deoarece scandalul emisiilor ar putea cobori cererea pentru vehicule diesel. De asemenea, VW se concentreaza pe SUV-uri, cererea fiind in crestere pentru acest tip de vehicul.

Volkswagen incearca sa rezolve problemele legate de scandalul emisiilor - seful companiei merge in SUA

"VW nu poate prezenta suficient de rapid un SUV", a apreciat analistul Jeremy Acevedo, de la Edmunds.com.

"Cota de piata a SUV-urilor este la cel mai ridicat nivel, reprezentand anul trecut 13% din totalul vanzarilor pe piata auto din SUA", a adaugat analistul.

VW vrea sa-si extinda tehnologia de ultima generatie, bazata pe platforma modulara transversala (MQB), pentru a construi o gama larga de vehicule electrice.

De asemenea, grupul german vrea sa dezvolte o noua platforma modulara dublata (MEB), pentru vehicule electrice compacte, vehicule comerciale usoare si pentru a lansa 20 de vehicule pe baza de baterii pana in 2020.

La Salonul de electronice de la Las Vegas, care a inceput la 6 ianuarie, Volkswagen a expus vehiculul electric Microbus, cu usi care se deschid la o simpla comanda vocala si care este dotat cu o baterie resarjabila in timp record - 80% in numai jumatate de ora.

Vanzari in scadere

Compania de cercetare de piata IHS Automotive estimeaza ca vanzarile brandului VW in SUA ar putea scadea anul acesta cu inca 13%, inainte de a se redresa in 2017.

Volkswagen ar putea rascumpara peste 100.000 de masini in SUA

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pana acum, grupul auto a confirmat ca numai in SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, in conditiile in care testele din America de Nord sunt mai riguroase decat cele din Europa.

SUA au dat in judecata Volkswagen: Daune de pana la 80 de miliarde de dolari

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Volkswagen model 2016, #VW model 2016, #lansare masina Volkswagen, #Volkswagen masuri scandal emisii , #scandal