Gestul facut de seful Volkswagen la prima sa vizita in SUA dupa izbucnirea scandalului emisiilor poluante

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 11:36
3668 citiri
Gestul facut de seful Volkswagen la prima sa vizita in SUA dupa izbucnirea scandalului emisiilor poluante
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Volkswagen (VW), Matthias Muller, si-a cerut scuze in numele companiei, in cadrul primei sale vizite in Statele Unite de la izbucnirea scandalului emisiilor poluante.

"Stim ca am dezamagit consumatorii si autoritatile din SUA", a transmis seful grupului auto german, citat de The Guardian.

"Imi cer scuze, atat in numele meu, cat si in numele companiei. Ne pare foarte rau pentru aceasta situatie neplacuta care a avut loc la Volkswagen, Nu trebuie sa reparam doar masinile, ci si credibilitatea companiei", a continuat oficialul VW.

Muller a anuntat, de asemenea, o investitie de 900 milioane dolari (827 milioane euro) in productia unui autoturism 4X4 urban din gama medie, pe care intentioneaza sa inceapa sa-l fabrice pe parcursul acestui an.

Prin acest proiect, grupul german spera sa creeze 2.000 de noi locuri de munca la sediul american al companiei, situat la Chattanooga, Tennessee, unde a investit deja un miliard de dolari.

Vizita in SUA a lui Matthias Muller este un incarcata de semnificatii, avand in vedere ca gigantul auto resimte din plin efectele scandalului emisiilor poluante, care a izbucnit in septembrie 2015.

Masina cu care Volkswagen vrea sa-si reabiliteze numele dupa scandalul urias legat de emisii

Compania de cercetare de piata IHS Automotive estimeaza ca vanzarile brandului VW in SUA ar putea scadea anul acesta cu inca 13%, inainte de a se redresa in 2017.

Volkswagen ar putea rascumpara peste 100.000 de masini in SUA

Mai mult, Departamentul american al Justitiei a dat in judecata VW si ar putea plati daune de pana la 80 de miliarde de dolari daca pierde procesul.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Volkswagen sef scuze, #sef Volkswagen vizita SUA, #scandal Volkswagen emisii , #scandal