Airbus, Renault si Volkswagen isi suspenda productia in mai multe tari din Europa

Marti, 17 Martie 2020, ora 13:54
12720 citiri
Airbus, Renault si Volkswagen isi suspenda productia in mai multe tari din Europa
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupurile Airbus, Renault si Volkswagen au anuntat ca isi suspenda productia in mai multe tari europene, din cauza pandemiei de coronavirus.

Airbus va opri productia si activitatile de asamblare la fabricile sale din Franta si Spania in urmatoarele patru zile, dupa restrictiile impuse de guverne din cauza pandemiei.

Aceasta ar putea fi cea mai semnificativa intrerupere a productiei Airbus de la greva din 1989 a partenerului britanic de atunci BAE Systems, pe langa problemele cu programele individuale, cum ar fi Airbus A380 sau avionul militar A400M.

"Aceasta ne va permite suficient timp pentru a implementa conditii riguroase de siguranta si respectarea stricta a protocoalelor de sanatate, imbunatatind eficienta operatiunilor in noile conditii de lucru", se arata intr-un comunicat al Airbus.

Orasul francez Toulouse este sediul central al Airbus si tot aici se afla cea mai mare fabrica de asamblare a grupului aeronautic.

Uzinele din Marea Britanie (unde se produc aripi pentru avioane) sau Germania (al doilea mare centru de productie al Airbus) vor continua sa opereze cateva zile, dar la un nivel care nu a fost inca precizat. Livrarile au fost deja intrerupte din cauza epidemiei, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Renault

Si producatorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anuntat marti incetarea operatiunilor din Spania, in urma declararii starii de urgenta pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Grupul Renault a decis sa-si opreasca activitatea industriala in Spania pe durata starii de urgenta. Aceasta decizie a fost comunicata ieri sindicatelor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Volkswagen

Si Volkswagen, cel mai mare producator auto din lume, a anuntat, marti, ca se pregateste sa inchida temporar majoritatea fabricilor din Germania si Europa, din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia vine dupa ce compania a hotarat deja sa inchida uzinele din Spania si Italia.

"Majoritatea celorlalte fabrici germane si europene se pregatesc acum sa intrerupa productia, probabil timp de doua saptamani", a declarat marti directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, citat de Morning Star.

Totodata, compania a avertizat ca nu stie ce o asteapta in viitor, in conditiile in care, pe termen lung, pandemia de coronavirus va afecta cele mai importante piete si afaceri ale acesteia.

"Raspandirea coronavirusului afecteaza in prezent economia globala. Nu se stie cat de sever sau pentru cat timp acest lucru va afecta si grupul Volkswagen. In prezent, este aproape imposibil sa facem o prognoza fiabila", a declarat Frank Witter, directorul financiar al grupului auto.

Productia va fi suspendata, incepand de vineri, la uzinele din Spania, la cea din Setubal, Portugalia, Slovacia si la uzinele Lamborghini si Ducati din Italia, a mai spus Diess.

Vezi si Angajatii Ford Craiova intra in somaj tehnic din cauza coronavirusului

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#volkswagen productie coronavirus , #fabrica
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
"Renault a anuntat ca isi suspenda productia" Dacia NU!!