Putin tace de o lună în privința Ucrainei. Ce a făcut liderul de la Kremlin în spatele ușilor închise

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 12:00
9963 citiri
Putin tace de o lună în privința Ucrainei. Ce a făcut liderul de la Kremlin în spatele ușilor închise
Putin a lucrat în spatele ușilor închise de la Kremlin FOTO: FT

Pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite și Rusia, legate de o posibilă invazie a Ucrainei, a existat un personaj-cheie care de mai bine de o lună tace în privința acestui subiect.

Dacă în noiembrie și decembrie 2021, Vladimir Putin a vorbit în mod repetat despre acest lucru, în ultima vreme el a preferat să nu mai abordeze conflictul, ci să se preocupe cu alte probleme, în spatele ușilor închise de la Kremlin.

Putin a fost extrem de ocupat și numai în ultimele două săptămâni a discutat la telefon cu lideri din zece țări, printre care Israel, Cuba și Venezuela, potrivit The Japan Times.

La o conferință de presă din 23 decembrie 2021, a fost ultima dată când Putin a mai vorbit în public despre actuala criză din Ucraina sau despre cererile Moscovei. Acolo, el a avertizat că Rusia are nevoie de ”garanții”, ”imediat, chiar acum”, că Ucraina nu se va alătura niciodată alianței NATO.

De atunci, Putin a rămas tăcut despre asta, chiar dacă între timp, diplomații americani și ruși au negociat la Geneva, iar Ucraina a primit mai multe transporturi de armament din partea Statelor Unite.

Cu toate astea, trebuie menționat faptul că Putin nu a ieșit din lumina reflectoarelor în ultima vreme. El a organizat aproape zilnic evenimente, atent gestionate. Miercuri, 26 ianuarie 2022, liderul de la Kremlin a vorbit despre candidatura Rusiei la organizarea Expoziției mondiale 2030 și de oportunitățile de investiții în energie verde, într-o conferință video virtuală cu oameni de afaceri din Italia.

”Suntem într-o stare de suspendare”, a spus Tatiana Stanovaya, cercetător non-rezident de la Centrul Carnegie din Moscova.

Biden pregătește o mutare dură pentru Putin. 50.000 de militari americani sunt gata să fie trimiși "în coasta" Rusiei

Ca și în toate lucrurile care țin de politica externă a lui Putin, tăcerea președintelui rus într-o dramă cu mize mari, care se învârte în jurul lui, a părut concepută pentru a face Occidentul să-I ghicească intențiile.

Trei scenarii posibile ale lui Putin

În culise, în spatele ușilor închise ale Kremlinului, Putin a fost extrem de ocupat. Doar în ultimele două săptămâni, el a vorbita la telefon cu 10 lideri din Armenia, Azerbaidjan, Cuba, Finlanda, Israel, Kazashstan, Nicaragua, Pakistan, Uzbekistan și Venezuela. În plus, l-a primit pe președintele Iranului, Ebraim Raisi.

Dar chiar acum, se pare că tăcerea lui Putin legată de Ucraina este semnalul. Stanovaya, care l-a studiat pe președintele rus ani de zile, susține că există trei posibile explicații pentru acest lucru.

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

După ce și-a expus poziția dură, cerând concesii imediate din partea Occidentului, Putin poate crede că nu are rost să se repete și lasă timp diplomaților săi să obțină rezultate.

S-ar putea, de asemenea, să vadă o licărire de speranță pentru o posibilă înțelegere și să nu vrea să spună ceva despre asta, pentru moment. Sau, a treia variantă, să fi decis asupra unui curs militar de acțiune și s-a pregătit să o pună în aplicare, în timp ce aștepta un răspuns scris oficial din partea SUA și NATO, la solicitările Rusiei.

În întâlnirea de miercuri, Putin a afirmat că ”lucrez pentru a garanta stabilitatea, nu numai macroeconomică, ci și socială”, rămânând enigmatic asupra planurilor sale privind criza din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sun contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Vladimir Putin, #Rusia Ucraina conflict, #Rusia Ucraina razboi, #SUA Rusia tensiuni, #SUA Rusia razboi rece , #stiri Vladimir Putin
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Personal,cred ca Putin este speriat de prostiile pe care le-a facut
Poza TMLP
TMLP
rank 5