POLITICO: Putin, stăpânul gazelor, mările murdare și ascensiunea armatei de șobolani

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 22:00
3775 citiri
POLITICO: Putin, stăpânul gazelor, mările murdare și ascensiunea armatei de șobolani
Vladimir Putin nu va avea o participare fizică la summitul climatic de la Glasgow FOTO TASS

Halloweenul se apropie şi lumea este, cu siguranţă, înspăimântătoare. Preţul la energie a crescut atât de mult încât în curând ar putea fi mai ieftin să-ţi cumperi un bilet pe racheta spaţială a lui Jeff Bezos, decât să porneşti caloriferul. Iar acest lucru se întâmplă parţial pentru că omul care stă cu degetul pe robinetul de gaz al Europei este Vladimir Putin, scrie Paul Dallison, într-un articol de opinie pentru Politico.

Putin nu va participa fizic la summitul climatic COP26 de la Glasgow, pentru că e prea ocupat să ardă sticle de plastic de unică folosinţă. Însă, oricum, nu există o perspectivă prea optimistă în ceea ce priveşte aceste discuţii.

Prim-ministrul britanic a spus deja că nu este sigur că va exista vreun fel de acord suficient de relevant încât schimbările climatice să fie combătute. Şi acesta e un semn de întrebare, având în vedere că predicţia vine de la Boris Johnson, care e priceput în a se arăta optimist, chiar şi în cele mai catastrofale situaţii.

Guvernul britanic şi-a schimbat dramatic poziţia, recent, în ceea ce priveşte deversarea apelor menajere netratate în râuri şi mare. Mai mulţi parlamentari conservatori au blocat iniţial o iniţiativă care interzicea companiilor de apă să elimine apa menajeră netratată în mediul înconjurător.

După nenumărate reacţii de la activişti şi oameni obişnuiţi, pe social media, Guvernul a anunţat că aceste companii vor trebui, prin lege, să reducă deversările.

Foca Bonnie este, cu siguranţă, încântată de decizie. Foca este mascota reuniunii climatice de la Glasgow, deşi fanii ar putea să o recunoscă de la Campionatele Europene din 2018, un eveniment sportiv care a avut loc tot în Glasgow, pentru care Bonnie a fost, de asemenea, mascotă.

Recent, un oficial din Guvernul britanic a descris-o pe mascota Bonnie ca "regele șobolanilor din Glasgow", o referire la gunoaiele care împânzesc orașul, dar și la felul cum arată mascota Bonnie, care are picioare în loc de înotătoare și aduce mai degrabă a rozătoare, decât a viețuitoare marină.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Două conflicte vor concura pentru a atrage atenția liderilor UE care se vor reuni în această săptămână pentru un summit. Unul este cel din Ucraina, unde pot face diferența, și celălalt...
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
#summit, #schimbari climatice, #incalzire globala, #glasgow , #stiri Vladimir Putin