Testul Rusiei cu rachetă alimentează frica unui război nuclear. De ce arată slăbiciunea lui Putin VIDEO

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 21:50
6439 citiri
Testul Rusiei cu rachetă alimentează frica unui război nuclear. De ce arată slăbiciunea lui Putin VIDEO
Putin a urmărit testul rachetei de la Kremlin FOTO / The Guardian

Testarea de către Rusia a unei rachete cu o capacitate nucleară, pe care Putin o apreciază drept ”cea mai bună din lume”, este o demonstrație de forță a Moscovei și alimentează temerile de izbucnire a unui război nuclear.

Însă analiștii occidentali susțin că lansarea noii rachete balistică intercontinentale ”Sarmat” a demonstrat și ”slăbiciunea”, ”nesiguranța” și ”frustrațiile” lui Putin legate de războiul din Ucraina, potrivit The Telegraph.

Liderul rus de la Kremlin respinge eșecurile din Ucraina ale armatei sale, pentru a saluta arma balistică, ca pe un glorios pas înainte pentru ”patria mamă”.

Din confortabilul său birou de la Moscova, Vladimir Putin a urmărit cum o rachetă intercontinentală Sarmat a lovit o țintă, miercuri, din peninsula Kamchatka din Estul Îndepărtat al Rusiei, aflată la aproape 8.850 de kilometri distanță.

Președintele rus a eliminat recentele eșecuri militare din Ucraina ale armatei sale și i-a aplaudat pe inginerii care au stat în spatele construirii acestei arme, pentru ”realizările lor în numele patriei noastre”.

Sfârșitul Imperiului Rusiei: Umilirea lui Putin care îi poate încheia cariera politică

A fost pentru prima dată, când Putin și Șoigu au apărut împreună public, după afirmațiile că ministrul Apărării rus a fost exclus de la supravegherea războiului din Ucraina. Președintele nu a făcut un secret din faptul că a fost vorba despre o lansare de rachete planificată, despre care Pentagonul a spus că a fost informat în mod corespunzător.

Rusia încearcă doar să hărțuiască lumea

Însă analiștii occidentali susțin că această nouă lansare de rachetă balistică a Rusiei a fost una simbolică, dar a demonstrat ”slăbiciunea”, ”nesiguranța” și ”frustrațiile” lui Putin legate de războiul din Ucraina.

”Adevărul este că retorica nucleară este, de fapt, mai mult sau mai puțin ultima armă rămasă în arsenalul Kremlinului chiar acum, așa că, în alte privințe, acest ultim test este, de fapt, un alt semn de slăbiciune.

Strategia lui Putin în războiul din Ucraina a dat greș: Cum s-a întors efectul de bumerang împotriva lui

Cartea nucleară este ultima pe care o are Putin, dar el pariază că poate fi totuși un atu care va ajuta oprirea fluxului entuziast de sprijin pentru Ucraina”, a spus Justin Crump, de la Sibylinne, o firmă de riscuri în informații și geopolitice.

Și un alt analist, Jim Townsend, fost Secretar adjunct al Apărării din Statele Unite, are aceeași părere despre semnele frustrării lui Vladimir Putin. ”Rusia încearcă doar să hărțuiască toată lumea. Nu cred că este un semn că Putin se gândește să folosească o rachetă ca aceasta. Cred că într-adevăr el semnalează că rușii se cred mari și răi.

Este un semn al frustrării lor, un semn al nesiguranței lor, mai mult decât un avertisment că ăsta va fi viitorul nostru”, a spus Twonsend.

Și Jack Watling de la think-tank-ul Royal United Services Institute din Marea Britanie și-a exprimat părerea despre lansarea rachetei de către Rusia. ”Momentul testului reflectă că rușii doresc să aibă ceva de arătat, ca o realizare tehnologică înainte de Ziua Victoriei, într-un moment în care o mare parte din tehnologia lor nu a dat rezultatele pe care și le-ar fi dorit în Ucraina”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vladimir Putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #razboi ucraina rusia , #stiri Vladimir Putin