Care este scopul final al lui Vladimir Putin prin schimbarea traiectoriei războiului din Ucraina. „Arată cât de mare este disperarea la Kremlin”

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 10:50
10819 citiri
Care este scopul final al lui Vladimir Putin prin schimbarea traiectoriei războiului din Ucraina. „Arată cât de mare este disperarea la Kremlin”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în primul discurs de la începutul războiului FOTO Twitter/ Ragıp Soylu

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 21 septembrie, o mobilizare parțială a militarilor Kremlinului. Liderul de la Moscova a vorbit și despre Vest.

În acest context, europarlamentarul român Eugen Tomac a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre anunțul lui Vladimir Putin. Tomac este de părere că Putin a vorbit despre „mobilizarea împotriva Vestului”.

„Putin a decis să condamne la moarte un număr uriaș de ruși.

Anunțul din această dimineață privind mobilizarea rezerviștilor arată cât de mare este disperarea la Kremlin.

Acuzațiile la adresa Occidentului fac parte din retorica obișnuită a dictatorilor disperați.

Așa au fost educați de propaganda sovietică.

Intrăm într-o nouă eră a acestui război. Putin declară oficial că nu lupta împotriva Kievului, ci mobilizarea împotriva Vestului care “vrea să distrugă țara și poporul” este scopul final!”, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac.

Putin, primul discurs

Președintele rus Vladimir Putin a susținut primul discurs public după invazia rusă din Ucraina. Putin a anunțat că Rusia va face tot ce poate pentru referendumurile de alipire la Rusia, amenințând inclusiv cu folosirea armelor nucleare.

„Ministerul Apărării a fost instruit să definească statutul republicilor Donetk și Lugansk. Trebuie să asigurăm tehonologia pentru a furniza muniția. Vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii Herson, Zaporojie. Există o linie lungă. De la începutul acestei operațiuni, după negocieri care s-au împotmolit. Vestul nu a fost de acord cu această soluție pașnică. Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. Politica terorii a intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă”, a declarat liderul rus.

„Apărăm patria-mamă pentru a asigura siguranța poporului nostru. În teritoriile eliberate susțin mobilizarea parțială. Precizez că este o mobilizare parțială. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați”. a transmis Putin.

În discursul său, Vladimir Putin a amenințat inclusiv cu folosirea arsenalului nuclear în cazul în care „integritatea teritorială a Rusiei este pusă în pericol”.

Principalele declarații făcute de Putin:

Scopul occidentului este să distrugă țara noastră. Așa planuri au demult. Ei au făcut o armă care se manfestă printr-o rusofobie totală, iar poporul ucrainean l-au transformat în carne de tun. Au organizat un genocid, blocadă.

Operațiunea specială a fost absolut necesară și indispensabilă.

Noi nu avem niciun drept moral să-i dăm pe cei apropiați să devină carne de tun.

Pentru a apăra patria noastră, pentru a asigura siguranța oamenilor noștri susțin propunerea Ministerului Apărării de a realiza o mobilizare parțială. Mai exact este vorba de cetățenii care acum sunt în rezervă, adică vor fi chemați la armată doar cei care sunt în rezervă, care au fost în armată și au experiență. Ei vor fi instruiți adăugător în funcție de pregătirea lor.

Avem tot dreptul să ne opunem macelaririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă. Admnistrațiile din Zaporojie, Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițiile pașnice de desfășurare a acestor referendumuri. Armata asigură mii de kilometri, îi apară de mașina colectivă a Vestului. Apărăm patria mamă, integritatea, suveranitatea, pentru a asigura siguranță poporului nostru.

Camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată azi, pe 21 septembrie, așa că cer acestor regiuni să asigure asistență comandanților militari, iar cei care sunt mobilizați vor primi garanții și vor servi sub un anumit contract. Se vor lua măsuri suplimentare pentru a asigura aprovizionarea pentru apărare. În ceea ce privește chestiunile financiare pentru apărare suntem hotărâți să rezolvăm toate acestea fără întârziere.

Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru.

Whashingtonul și Bruxellesul vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea. Acum vorbim și de un șantaj nuclear. Centrala de la Zaporojie a fost țintită. Înalți demnitari NATO au spus că e posibil să se folosească armele nucleare împotriva Rusiei.

Vom face acest lucru cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Încearcă să șantajeze cu armele nucleare. Ne vom apăra, iar eu cred în sprijinul dumneavoastră.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
Herta Muller și alți 39 de laureați Nobel, scrisoare deschisă împotriva lui Putin: „Reprezintă o amenințare directă pentru întreaga umanitate”
39 de laureați ai Premiului Nobel au semnat o scrisoare deschisă împotriva regimului lui Vladimir Putin. Oameni de știință, economiști și scriitori au cerut liderilor mondiali să...
#Vladimir Putin, #mobilizare militari, #Rusia, #Eugen Tomac, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina