Elitele de la Moscova își schimbă planurile: Putin în pericol să fie răsturnat

Joi, 19 Mai 2022, ora 19:01 12948 citiri
Christo Grozev susține că o lovitură de stat contra lui Putin ar putea posibilă FOTO / Zenger News

Conducătorul grupului de investigații Bellingcat, Christo Grozev, care a dat un interviu pentru Radio Europa Liberă, susține că înalți oficiali de securitate ai lui Vladimir Putin cred deja că ”războiul este pierdut”. În plus, o lovitură de stat împotriva liderului de la Kremlin este acum o ”posibilitate reală”.

”Elitele securității” ruse au ”informații viabile” despre cursul real al războiului Rusiei din Ucraina, potrivit Mirror.

Jurnalistul de investigații susține, de asemenea, că posibilitatea ca Putin să declanșeze o lovitură nucleară a scăzut, deoarece este probabil ca ordinul său să nu fie executat. Acest lucru se datorează faptului că liderii din Serviciile de securitate nu au încredere că el va mai fi încă la putere peste trei luni.

”Cred că elita informată din forțele de securitate este cea care înțelege că războiul este pierdut”, a declarat Grozev la Radio Europa Liberă. Conducătorii ruși din securitate înțeleg că Putin ar avea nevoie de o mobilizare totală, în masă, pentru a câștiga războiul, dar acest lucru ar provoca o ”explozie socială” în Rusia.

Poate exista presiune pentru utilizarea armelor nucleare sau chimice din partea celor din linia dură de conducere. Dar alții spun că ”este suficient” și ”este mai bine să nu irosim încă 10.000 de vieți ale militarilor și ofițerilor noștri”.

Noua armă cu laser amenințătoare a Rusiei: Arde dronele în 5 secunde și distruge sateliții spioni ai inamicilor VIDEO

Cu privire la scenariile probabile de acum, Grozev a spus: ”Desigur, există opțiunea ca Putin însuși să dea ordin de a duce la îndeplinire unele dintre aceste decizii critice, cum ar fi utilizarea armelor nucleare”.

FSB și GRU se pregătesc de viața de după Putin

Dar acest lucru ar putea duce la refuzul uneia sau a mai multora dintre cele ”cinci mâini” necesare pentru a lansa cele mai mortale arme ale Rusiei.

”Și acest refuz va fi declanșatorul, cel mai probabil, al unei lovituri de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuși foarte repede”, consideră expertul în securitate.

Înțelegere importantă Zelenski - Scholz în privința unui acord de pace cu Rusia. Concesiile teritoriale la care Ucraina este dispusă

Grozev a spus că personalități de rang înalt din Serviciile Secrete de Informații ruse FSB și din Serviciile de Informații militare GRU, se pregătesc pentru viața de după Vladimir Putin.

”Partea intelectuală a GRU, cei cu ”informațiile complete” înțeleg mocirla în care se află Putin. Și elita FSB, care cunoaște numărul concret de victime din rândul trupelor ruse și înțelege că mamele, soțiile, surorile morților sau al celor dispăruți, nu încetează să pună întrebări.

Ei știu că această situație va scăpa în cele din urmă de sub control. Acestea sunt acele părți ale forțelor de securitate care cunosc pericolele pentru regimul de la Moscova și ei își pregătesc acum viitorul”, a spus Grozev.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News