”Văcuța din Korenovka”, înghețata preferată de Putin și tradiția anuală a degustării ei

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 14:42
2929 citiri
”Văcuța din Korenovka”, înghețata preferată de Putin și tradiția anuală a degustării ei
Putin a făcut un obicei din savurarea unei înghețate la spectacolul aerian din luna august FOTO Hepta

La 20 iulie 2021, președintele rus Vladimir Putin a gustat în mod tradițional înghețata în timp ce vizita Salonul Internațional Aerospațial (MAKS) din Jukovski. Președintele a ales un cornet cu vanilie din cutia frigorifică oferită de producătorul ”Văcuța din Korenovka”.

Anul 2005:

Pentru prima dată când Vladimir Putin a gustat înghețată în Jukovski a fost în 16 august 2005, când Vladimir Putin i-a cerut vânzătoarei „înghețată simplă”. După ce a primit varianta cu căpșuni și ciocolată, președintele a încercat să plătească cu o bancnotă de 1.000 de ruble, dar vânzătoarea nu a putut da restul. După aceea, șeful statului i-a dat o bancnotă de 500 de ruble, s-a întors la mașină și a părăsit expoziția.

Anul 2007:

Vladimir Putin a asistat la spectacolul aerospațial MAKS pe 21 august. Părăsind expoziția, șeful statului a urcat în mașină. Cu toate acestea, cortegiul a oprit lângă standul de înghețată. Apropiindu-se de tejghea, Putin nu l-a găsit pe vânzător și s-a îndreptat spre vânzătoarea unui stand de hot dog din apropiere. Fata din spatele tejghelei, surprinsă, nu a avut niciun răspuns. Președintele, zâmbind, și-a luat rămas bun de la ea și a părăsit spectacolul aerian. La conferința de presă, șeful Agenției Federale pentru Industrie, Boris Aleshin, a promis că data viitoare Putin va primi înghețată „în mod obligatoriu”.

Anul 2009:

La 18 august, după ce s-a familiarizat cu noutățile MAKS, Vladimir Putin, care era atunci prim-ministru al Rusiei, a decis în mod tradițional să guste o înghețata. Șeful corporației de stat „Rostekhnologii” (acum Rostec) Serghei Chemezov l-a sfătuit să ia înghețată Maxibon produsă de Nestle. Șeful guvernului a profitat de acest sfat și a cumpărat înghețata pentru 70 de ruble.

Anul 2011:

Vladimir Putin a vizitat spectacolul aerospațial pe 17 august și în timpul turului expoziției a gustat înghețată împreună cu vicepremierul Serghei Ivanov. Putin i-a cumpărat lui Ivanov înghețată pentru că acesta nu avea bani cu el.

„Îi datorez 60 de ruble”, a recunoscut ulterior Ivanov jurnaliștilor. Când Putin îl trata pe vicepremier cu înghețată, l-a întrebat: „Când primiți salariul?”. "Ieri. Pot cheltui", a răspuns Ivanov.

Anul 2015:

În 2015, președintele Vladimir Putin a participat la deschiderea inspecției aeriene pe 25 august. Cu toate acestea, pentru prima dată a trecut pe lângă standurile de înghețată fără a arăt niciun interes pentru ele.

Anul 2017:

La 18 iulie, șeful statului, vizitând spectacolul aerian, însoțit de o delegație numeroasă de membri ai guvernului și din conducerea întreprinderilor, s-a apropiat de tejghea, unde i-a fost prezentat un mare sortiment de înghețată de la producătorii ruși. În special, „Vologodskoe” și „Lady from Korenovka”. Președintele a optat pentru înghețata Vologda într-un pahar. A plătit cu o mie de ruble, vânzătorul a început să caute rest, dar Putin a decis să facă cinste la toată lumea, relatează agenția TASS

Anul 2019:

Pe 27 august, la spectacolul aerian, Vladimir Putin l-a invitat pe liderul turc Recep Tayyip Erdogan, cu care a savurat înghețată. Apropiindu-se de frigider, președintele Rusiei a întrebat despre sortimente. „Hai să-i dăm Vologda”, a spus președintele și i-a înmânat înghețata lui Erdogan, după care a ales pentru el ”Văcuța din Korenovka”.

- Cu ciocolată sau cremoasă? - a întrebat vânzătorul. „Amândouă”, a râs Putin și i-a înmânat vânzătorului o bancnotă de 5.000 de ruble.

"Dă-i restul ministrului", a spus președintele dând din cap spre șeful Ministerului Industriei și Comerțului Denis Manturov. "Acesta este pentru dezvoltarea aviației!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vladimir Putin, #inghetata, #preferata , #stiri Vladimir Putin