Vladimir Putin i-a recomandat președintelui turc vaccinul Sputnik V. Erdogan i-a răspuns că a făcut Pfizer VIDEO

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 23:272395 citiri
Vladimir Putin i-a recomandat președintelui turc vaccinul Sputnik V. Erdogan i-a răspuns că a făcut Pfizer VIDEO
Erdogan și Vladimir Putin FOTO Captură/ EuroNews

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a recomandat miercuri omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să folosească vaccinul Sputnik V pentru următorul rapel împotriva COVID-19, în timp ce preşedintele turc i-a mărturisit că a folosit Pfizer, relatează AFP.

Cei doi lideri s-au reunit pentru negocieri la Soci, staţiune la malul Mării Negre, în reşedinţa liderului de la Kremlin.

Putin, care tocmai a ieşit dintr-o perioadă de izolare de două săptămâni după detectarea mai multor cazuri de infecţii cu COVID-19 în rândul colaboratorilor săi, a declarat că nu a fost contaminat după ce a petrecut o zi întreagă cu un consilier infectat.

''Am un nivel ridicat de anticorpi. Slavă Domnului că sunt norocos'', a afirmat Putin, în vârstă de 68 de ani, în cadrul unei întrevederi cu Erdogan care a avut loc în afara vilei, potrivit imaginilor difuzate de preşedinţia rusă.

''Data viitoare când trebuie să vă revaccinaţi, faceţi-o la timp cu Sputnik'', a continuat Vladimir Putin. Preşedintele turc, în vârstă de 67 de ani, i-a răspuns că a primit deja un rapel cu vaccinul Pfizer.

''Atunci, data viitoare'', a răspuns liderul rus.

În aceeaşi zi, Rusia, cea mai afectată ţară din Europa de la începutul pandemiei, a înregistrat un al doilea record consecutiv de decese zilnice cauzate de coronavirus, cu 857 de morţi.

Din iunie, ţara se confruntă cu un val epidemic legat de varianta Delta, mai contagioasă.

Vaccinarea, pe fondul neîncrederii cu privire la asigurările date de autorităţi, rămâne lentă în pofida conceperii a patru vaccinuri naţionale, între care Sputnik V. Potrivit unor date furnizate de site-ul Gogov, până în prezent doar 28,8% din populaţia rusă este complet vaccinată.

Pentru a menţine o economie fragilă, autorităţile ruse refuză să adopte măsuri sanitare de izolare, notează AFP.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
CH 1291
rank 5
Sultanul si Tzarul au continuat intalnirea cu un grup folcloric rus
NTM-Gigi
rank 5