Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”

Vineri, 09 Februarie 2024, ora 08:26
4961 citiri
Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”
Vladimir Putin i-a acordat un interviu jurnalistului american Tucker Carlson FOTO Captură video

Vladimir Putin a povestit în interviul acordat jurnalistului Tucker Carlson că în anul 2000, după ce a venit la Kremlin, l-a întrebat pe fostul preşedinte Bill Clinton dacă crede că este posibil ca Rusia să intre în NATO, iar în primă fază fostul şef al Casei Albe a răspuns pozitiv, dar apoi s-a răzgândit, la sfatul echipei sale.

Vladimir Putin a povestit că în anul 2000, la o întâlnire pe care a avut-o la Kremlin cu fostul preşedinte Bill Clinton chiar într-o încăpere alăturată celei în care i s-a luat interviul, l-a întrebat pe preşedintele american: „Bill, crezi că dacă Rusia cere să se alăture NATO, crezi că se va putea întâmpla asta?”

„Brusc, el a spus: Ştii, asta e chiar interesant. Cred că da”, a relatat Putin. „Dar seara, când ne-am întâlnit la cină, a spus: Ştii, am vorbit cu echipa mea. Nu, nu, nu e posibil acum”, a susţinut liderul de la Kremlin.

„Puteţi să-l întrebaţi, cred că se uită la interviu, poate confirma. N-aş fi povestit asta, dacă nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat Putin încercând să fie convingător.

Întrebat dacă a fost sincer şi dacă într-adevăr s-ar fi alăturat NATO, Putin a evitat un răspuns direct şi a spus: „Eu am pus întrebarea, dacă e posibil sau nu. Iar răspunsul pe care l-am primit a fost nu. Am fost sincer în demersul meu de a afla care este poziţia conducerii”.

Întrebat dacă ar fi intrat în NATO, în cazul în care răspunsul ar fi fost da, Putin a spus că în cazul acesta, ar fi început procesul de apropiere şi în cele din urmă s-ar fi putut întâmpla, dacă ar fi văzut „o dorinţă sinceră” din partea celorlalţi parteneri.

„Dar nu s-a întâmplat. Nu înseamnă nu. Ok, bine”, a comentat Putin. „Am realizat că nu suntem bineveniţi acolo”, a mai spus Putin care susţine că apoi a vrut să construiască o relaţie cu NATO într-o altă modalitate.

„Trebuie să vă întrebaţi liderii voştri de ce am primit un răspuns negativ atât de categoric”, a mai declarat Putin întrebat de ce crede că a fost refuzat.

Fostul jurnalist Fox News Tucker Carlson, care în prezent lucrează pe cont propriu, a venit la Moscova şi realizat marţi seara interviul cu Vladimir Putin, pe care l-a difuzat pe site-ul său şi pe contul de X joi seara (vineri, ora României). Interviul, primul pe care liderul de la Kremlin l-a acordat unui jurnalist occidental, durează aproape două ore şi abordează cu precădere războiul din Ucraina şi relaţia cu NATO şi SUA. Apropiat de fostul preşedinte Donald Trump, Tucker Carlson a fost concediat anul trecut de la Fox News şi realizează interviuri pe cont propriu în general cu personalităţi controversate.

Înalți oficiali din Polonia despre interviul acordat de președintele rus lui Tucker Carlson: ”Putin delirează”
09.02.2024 18:35 - Înalți oficiali din Polonia despre interviul acordat de președintele rus lui Tucker Carlson: ”Putin delirează”
Declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, care în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson a exclus posibilitatea ca Rusia să invadeze alte ţări după Ucraina, "nu au...
Ciolacu, după ce Putin a vorbit despre România în interviul luat de Carlson: ”Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”
09.02.2024 15:48 - Ciolacu, după ce Putin a vorbit despre România în interviul luat de Carlson: ”Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”
Premierul Marcel Ciolacu a comentat, vineri, afirmaţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit cărora României şi Ungariei li s-au luat o parte din pământuri şi au fost date...
Kievul condamnă interviul luat de Tucker Carlson lui Putin: ”O încercare de a justifica genocidul”
09.02.2024 14:58 - Kievul condamnă interviul luat de Tucker Carlson lui Putin: ”O încercare de a justifica genocidul”
Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat vineri interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l "o...
Interviul lui Putin pentru Carlson: „Semn că există oameni în SUA care sunt coloana a cincea pentru Rusia“
09.02.2024 13:30 - Interviul lui Putin pentru Carlson: „Semn că există oameni în SUA care sunt coloana a cincea pentru Rusia“
Puțini se așteptau să iasă ceva nemaiauzit din interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin, desfășurat marți, 8 februarie, la Moscova și publicat joi. Carlson nu a reușit să...
Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte"
09.02.2024 11:15 - Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte"
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat, în deja celebrul interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, și problema minorităților din Europa. El a dat drept exemplu românii de etnie...
Reacție de la Bruxelles, după interviul lui Tucker Carlson cu Putin. UE poate pune ”pe lista neagră propagandiștii cu istoric de manipulare”
09.02.2024 11:04 - Reacție de la Bruxelles, după interviul lui Tucker Carlson cu Putin. UE poate pune ”pe lista neagră propagandiștii cu istoric de manipulare”
Uniunea Europeană a dezmințit informațiile potrivit cărora ar lua în considerare sancțiuni împotriva polemistului american Tucker Carlson pentru interviul său controversat cu Vladimir...
Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”
09.02.2024 08:26 - Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”
Vladimir Putin a povestit în interviul acordat jurnalistului Tucker Carlson că în anul 2000, după ce a venit la Kremlin, l-a întrebat pe fostul preşedinte Bill Clinton dacă crede că este...
Putin, despre invadarea unei țări NATO: „Absolut exclus. Doar într-un singur caz”
09.02.2024 07:44 - Putin, despre invadarea unei țări NATO: „Absolut exclus. Doar într-un singur caz”
Preşedintele Vladimir Putin a exclus ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două ţări în care Rusia "nu are interese", în cadrul unui interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson,...
Interviul de două ore realizat de Tucker Carlson cu Putin. "Încetați furnizarea de arme. Se va termina în câteva săptămâni" VIDEO
09.02.2024 07:11 - Interviul de două ore realizat de Tucker Carlson cu Putin. "Încetați furnizarea de arme. Se va termina în câteva săptămâni" VIDEO
La aproape doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin rămâne încrezător. În interviul cu Tucker Carlson publicat joi noapte, preşedintele rus afirmă că înfrângerea...
Putin și-a ales perfect momentul ”să lovească” Statele Unite: Daune maxime pentru Ucraina
09.02.2024 02:52 - Putin și-a ales perfect momentul ”să lovească” Statele Unite: Daune maxime pentru Ucraina
Miercuri, 7 februarie 2024, în Senatul din Statele Unite s-a încercat deblocarea ajutorului pentru Ucraina, dar efortul s-a prăbușit printr-un vot semnificativ: 49 de voturi pentru, 50...
De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"
08.02.2024 13:03 - De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"
Controversatul propagandist american Tucker Carlson face valuri în ultimele zile la nivel mondial prin prisma vizitei făcute la Moscova și a "amenințării" că va publica un interviu cu Putin....
#Vladimir Putin, #Bill Clinton, #Rusia, #NATO , #stiri Vladimir Putin