Cum poate fi învins Putin. Metodă infailibilă care salvează și planeta

Joi, 31 Martie 2022, ora 04:42
15214 citiri
Cum poate fi învins Putin. Metodă infailibilă care salvează și planeta
Putin poate fi învins dacă nu mai are un buget consistent la Apărare FOTO: Daily Beast

Deși este practic imposibil de prezis cum se va încheia războiul din Ucraina, totuși există o șansă ca Statele Unite și aliații din Europa să nu irosească această criză. Confruntarea cu un dictator de talia lui Putin, a cărui putere se datorează bogăției petroliere, poate fi tranșată categoric și ireversibil prin încetarea dependenței Vestului de resursele Rusiei și trecerea la o energie regenerabilă.

Conflagrația declanșată de Putin în Ucraina ”trebuie să fie ultimul război în care SUA și aliații săi finanțează ambele părți”, susține analistul Thomas Friedman, într-o analiză din New York Times.

Statele occidentale finanțează NATO și ajută armata Ucrainei cu banii din impozite, și, deoarece exporturile de energie ale Rusiei contribuie cu 40% la bugetul țării, ele finanțează practic armata lui Vladimir Putin, cu achizițiile Vestului în petrol și gaze ale Moscovei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Civilizația pur și simplu nu își mai permite acest lucru. Trebuie menționat că schimbările climatice nu au luat o pauză în timpul războiului din Ucraina. Ultimele știri sunt foarte îngrijorătoare privind evoluția climei la Polul Nord și Sud. Astfel, s-a anunțat că valuri extreme de căldură au cuprins o parte din Antarctica (ducând temperaturile cu peste 20 de grade Celsius mai sus, peste media acestei perioade din an) și zone din Arctica (cu peste 10 grade Celsius față de medie).

”Sunt anotimpuri diferite, nu vezi Nordul și Sudul polar să se topească în același timp. Dar acum, este cu siguranță un eveniment neobișnuit”, a spus Walter Meier, cercetător la Centrul național al zăpezii și gheții din Statele Unite.

Iar acum, în plin război, s-a observat că dependența de petrol a lumii a crescut, în loc să se intensifice politicile privind sursele energetice regenerabile. Statele Unite au solicitat Arabiei Saudite, Iranului și Venezuelei, marii producători, să-și mărească producția pentru a ”împinge” prețul în jos, pe piață.

Rusia a descoperit ”câlcâiul lui Ahile” al lui Putin: Tragicul adevăr perceput de părinții soldaților în războiul din Ucraina VIDEO

Cum poate Occidentul să-i taie bugetul lui Putin pentru război?

Dacă acum câțiva ani Trump implora Arabia Saudită și Rusia să-și reducă producția de petrol, după ce prețul acestuia ajunsese spre 15 dolari barilul, acum situația se repetă, dar în sens invers.

Dar, această soluție trebuie oprită, consideră analistul american. Este momentul să se treacă la o fază de tranziție, în care să continuăm să folosim petrol, gaze și cărbune, dar în cantități mult mai mici.

Este nevoie să se dubleze ritmul acestei tranziții spre energii regenerabile, deoarece schimbările climatice au ajuns într-un punct critic pentru planetă.

Putin și Șoigu sunt în ascunzători departe de Moscova: Buncărele secrete în care s-ar izola de lume VIDEO

Nimic nu l-ar afecta mai mult pe Putin, decât reducerea masivă a exporturilor occidentale de petrol și gaze din Rusia. Un factor care a ajutat la prăbușirea Uniunii Sovietice a fost și scăderea accentuată a prețului petrolului la nivel global între 1988 și 1992.

Se poate crea și astăzi același efect cu Rusia, prin supraproducția de surse regenerabile și accentuarea eficienței energetice. Țelul este, conform Conferinței schimbărilor climatice din 2021 de la Glasgow, ca lumea să ajungă la emisii zero de carbon până în anul 2050.

Pentru a câștiga războiul contra lui Putin, petrodictatorul rus, este nevoie de a-i tăia acestuia bugetul pentru armată, prin scăderea drastică a exporturilor energetice de la Moscova și la trecerea pe scară largă la resurse regenerabile, care pot salva planeta de la distrugere, susține Thomas Friedman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vladimir Putin, #razboi Rusia Ucraina, #razboi ucraina rusia, #dependenta energetica, #Rusia petrol gaze, #exporturi Rusia , #stiri Vladimir Putin