Putin, făcut de rușine de un elev la o lecție deschisă de istorie. Directoarea școlii l-a mustrat pe băiat pentru ”aroganță” VIDEO

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 15:4210718 citiri
Putin, făcut de rușine de un elev la o lecție deschisă de istorie. Directoarea școlii l-a mustrat pe băiat pentru ”aroganță” VIDEO
Putin a recunoscut că a greșit FOTO captura Twitter/ РИА Новости

De Ziua Cunoștințelor, sărbătorită în Rusia la 1 septembrie, președintele Vladimir Putin a discutat la Vladivostok cu elevii, câștigători ai diferitor competiții și olimpiade.

La această întrevedere, liderul de la Kremlin a confundat date istorice, declarând că Petru I a luptat cu Suedia în timpul Războiului de 7 ani. Aici a intervenit un școlar, care a fost mustrat de directoarea instituției de învățământ pentru rectificarea făcută lui Putin.

„De ce Petru I s-a luptat cu suedezii timp de șapte ani? Și, în general, lupta de la Poltava, iată voi imaginați-vă unde este Suedia și unde este Poltava?”, a întrebat Vladimir Putin.

Un școlar din Vorkuta, Nikanor Tolstîh, l-a corectat. I-a amintit că lupta s-a numit Marele Război al Nordului și a durat 21 de ani.

Putin a recunoscut că a greșit și i-a replicat: „Mulțumesc pentru rectificare”.

După incident, directoarea școlii, Iulia Reabțeva, a criticat inițiativa elevului și a încercat să-i scuze comportamentul, precum că are „o vârstă fragedă” care însoțește „o anumită aroganță”.

Aceasta l-a sfătuit pe elev să fie mai modest. „Oamenii doar cu vârsta încep să înțeleagă că trebuie să fie modești și să nu-l corecteze, inclusiv, pe Vladimir Vladimirovici”. Însă a ținut să adauge că elevul este „băiat bun”, relatează Realitatea.md

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News