Femeia care l-ar putea face pe Putin să plătească: a deschis 8.000 de anchete privind crimele de război VIDEO

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 03:40
6778 citiri
Femeia care l-ar putea face pe Putin să plătească: a deschis 8.000 de anchete privind crimele de război VIDEO
Irina Venediktova investighează crime de război comise de Rusia în Ucraina FOTO: FRONTLINE

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a făcut mii de morți, iar bombardamentele armatei roșii continuă deși au trecut 50 de zile de la începerea conflagrației. Însă, există o femeie care l-ar putea face pe Putin să plătească. Ea este procurorul general de la Kiev, care are în lucru peste 8.000 de investigații pentru crime de război.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, în vârstă de 43 de ani, a fost o profesoară de drept, care după începerea invaziei Rusiei a început o anchetă penală amplă legată de război, pentru a identifica peste 500 de suspecți, inclusiv Vladimir Putin, miniștri ruși, comandanți militari și propagandiști, potrivit AP News.

Biroul ei a deschis deja peste 8.000 de anchete penale privind crimele de război care s-au produs în Ucraina și continuă să aibă loc. ”Eu protejez interesul public al cetățenilor ucraineni. Și acum văd că nu îi pot proteja pe acești copii morți. Și pentru mine este durere”, a declarat Venediktova.

Povestea despre procurorul general al Ucrainei și despre ancheta sa legată de criminalii de război din Rusia face parte dintr-o investigație în curs de desfășurare a agenției de presă Associted Press și FRONTLINE, care include experiența interactivă War Crimes Watch Ukraine și un viitor film documentar.

Popularitatea lui Biden, la cel mai scăzut nivel al mandatului. Câți americani îl consideră ”ucigaș” pe Putin

Venediktova mărșăluiește alături de un șir imens de refugiați, care așteaptă să se înregistreze la o clădire administrativă din orașul Lviv. Ea a trimis procurori la centrele de refugiați din toată Ucraina și la punctele de frontieră, încercând să adune crâmpeie de suferință ale milioanelor de oameni din țară și să le transforme în fapte și dovezi, înainte ca acestea să dispară în neantul istoriei.

Biroul său din Lviv pentru investigarea crimelor de război cuprinde aproximativ 50 de procurori dedicați, concentrându-se pe această misiune foarte importantă. În altă zi, procurorul general părăsește centrul de refugiați și se îndreaptă spre granița cu Polonia.

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B VIDEO

Venediktova cooperează îndeaproape cu procurorii de la Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos și cu o duzină de țări, precum Polonia, Germania, Franța și Lituania, toate acestea având deja deschise anchete penale împotriva atrocităților comise de Rusia în Ucraina.

Ea a angajat consilieri juridici de nivel înalt din Marea Britanie și lucrează cu Statele Unite pentru a face echipe de investigație mobile, pentru investigații cu expertiză internațională. Scopul său este de a-i pedepsi pe criminalii de război din Rusia, inclusiv pe Vladimir Putin, dacă vor fi găsiți vinovați.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Moscova apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #crime razboi Ucraina, #Procuror General, #Ucraina, #Ucraina razboi Rusia, #Rusia Ucraina razboi , #stiri Vladimir Putin