Putin a anunțat când se va termina războiul: Ce condiții trebuie să accepte Ucraina

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 15:58
20798 citiri
Putin a anunțat când se va termina războiul: Ce condiții trebuie să accepte Ucraina
Tanc rusesc aflat pe câmpul de luptă din Ucraina FOTO: 19fortyfive

Atunci când președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit săptămâna aceasta cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, el a spus ce ar fi nevoie pentru ca Rusia să înceteze așa-numita ”operațiune militară specială” din Ucraina.

Putin și-a exprimat anterior dorința de a pune capăt războiului din Ucraina, dar acum a sugerat că nu va semna un acord de pace cu Kiev-ul decât dacă guvernul de aici este mai întâi de acord ”să rezolve problemele din Crimeea și Donbas”, potrivit unei analize realizate de Jack Buckby, jurnalist britanic stabilit la New York, în 19fortyfive.

Acest lucru înseamnă că Ucraina ar trebui să accepte una dintre cererile cheie ale Rusiei, de la începutul conflictului, de a recunoaște independența Donețk-ului și Lugansk-ului și că Crimeea este un teritoriu rusesc.

În cadrul aceleași întâlniri cu Guterres, Putin a făcut referire la Kosovo, statul din sud-estul Europei parțial recunoscut, care și-a declarat independența în 2008. Curtea Internațională de Justiție a hotărât în 2010 că Declarația de independență a țării nu a încălcat dreptul internațional.

Un act necugetat al lui Putin ar duce la cea mai mare criză de securitate din istoria Americii

”În ceea ce privește invazia, sunt bine documentat în privința hotărârilor Curții Internaționale de Justiție legate de situația din Kosovo. De fapt, le-am citit chiar eu. Îmi amintesc foarte bine decizia Curții Internaționale, care afirmă că, atunci când își îndeplinește dreptul la autodeterminare, un teritoriu din cadrul oricărui stat nu trebuie să solicite permisiunea guvernului național al țării pentru a-și proclama independența”, a spus Putin.

Președintele rus a adăugat că ”toată lumea a susținut” (lucru neadevărat, deoarece ONU nu recunoaște Kosovo -n.a.) și că Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugank – cele două regiuni din estul Ucrainei, care și-au declarat independența – ar trebuie să li se recunoască pe plan internațional, de asemenea, suveranitatea.

Xi Jinping este prins în cursa din Ucraina: Schimbare geopolitică surprinzătoare determinată de războiul Rusiei

Însă, răspunsul lui Gutierres a venit prompt la Moscova, în cadrul întâlnirii cu Putin. El i-a spus acestuia că Națiunile Unite nu recunosc statul autoproclamat Kosovo.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#Vladimir Putin, #razboi Rusia Ucraina, #Putin razboi, #razboi ucraina rusia, #Putin Rusia, #razboi Ucraina , #Ucraina