O femeie are curajul să-l înfrunte pe Putin: ”Declarația sa este falsă și subminează Republica China”

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 05:31
7999 citiri
O femeie are curajul să-l înfrunte pe Putin: ”Declarația sa este falsă și subminează Republica China”
Joanne Ou a criticat dur poziția lui Putin față de Taiwan FOTO: Wikimedia

Vladimir Putin l-a sunat pe Xi Jinping să-l felicite cu ocazia zilei sale de naștere și a împlinirii a 69 de ani și în plus liderul de la Kremlin l-a asigurat de sprijinul Rusiei și de faptul că ”se opune oricărei forțe de a se amesteca în afacerile interne ale Chinei”, privind Taiwanul, Hong Kong-ul și Xianjiang. Replica a venit cu promtitudine din partea Taipei-ului, care prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe, Joanne Ou, a condamnat remarca lui Putin, numind-o ”falsă și una ce subminează suveranitatea Republicii China”.

Ministerul Afacerilor Externe din Taiwan l-a criticat joi, 16 iunie 2022, pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru că a descris Taiwan-ul drept una dintre ”afacerile interne” ale Chinei, într-un apel telefonic cu liderul de la Beijing, Xi Jinping, potrivit Taiwan News.

Conform unui comuniact al agenției de știri Xinhua, Putin a declarat că Rusia ”se opune oricărei forțe care se interferează în afacerile interne ale Chinei, folosind așa-zisele probleme referitoare la Taiwan, Hong Kong și Xinjiang, printre altele, ca scuză”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Ca răspuns, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Taiwan-ului a declarat la o conferință de presă că opinia lui Putin despre Taiwan a fost una ”falsă” și ”a subminat suveranitatea Republicii China (denumirea oficială a Taiwanului - n.a.).

Verdict dramatic al analiștilor: De ce Putin câștigă războiul contra Ucrainei pe câmpul de luptă, dar și în afara lui

Ou a reiterat că Taiwanul și China nu sunt subordonate unul altuia și a subliniat faptul că ”Republica Populară Chineză (PRC) nu a condus niciodată Taiwanul, nici măcar o zi”. Ea a spus că numai un guvern care este ales de populația din Taiwan poate reprezenta Taiwanul.

Mâna dreaptă a lui Putin: O ucraineancă, cea mai puternică femeie din Rusia din ultimii 260 de ani VIDEO

Joanne Ou a criticat, de asemenea, guvernul chinez pentru că în continuare continuă să răspândească ”replici fictive”, precum ”Taiwanul face parte din China”, iar problemele legate de Taiwan sunt ”afacerile interne” ale Chinei.

Ea a avertizat că astfel de acțiuni nu vor duce decât la ”disprețul și nesupunerea poporului taiwanez” și nu vor face decât să sporească antipatia comunității internaționale față de ”regimul PRC”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
China va analiza atacul eșuat cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului pentru a se pregăti mai bine pentru o invazie a Taiwanului, cred experții citați de Business Insider. Iranul...
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
#Vladimir Putin, #Taiwan, #Taiwan China, #china taiwan, #china taiwan tensiuni, #Putin Xi Jinping, #Rusia China , #stiri Vladimir Putin