Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 00:0811266 citiri
Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții
Vladimir Putin este îngrijorat de amplasarea rachetelor SUA din Japonia FOTO: Facebook

Președintele Vladimir Putin, vorbind la un forum economic la Vladivostok, în Extremul Orient, și-a exprimat îngrijorarea privind amplasarea unor sisteme de rachete ale Statelor Unite, în apropierea frontierei cu Rusia, pe solul Japoniei. Liderul de la Kremlin nu poate influența în niciun fel această intenție a Washingtonului, ținând cont de faptul că relațiile dintre Moscova și Tokyo sunt ”reci”.

Putin a afirmat că este ”un non-sens” că Rusia și Japonia nu au încheiat încă ”un tratat de pace” între cele două țări, după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, criticând guvernul de la Tokyo pentru schimbarea repetată a poziției sale, la discuțiile celor două părți aflate în conflict, potrivit Japan Times.

Disputa teritorială se referă la Insulele Kurile, zone controlate în prezent de către Rusia și aflate în apropierea Japoniei, pe care aceasta din urmă le denumește Teritoriile de Nord.

Beijingul avertizează Statele Unite: ”China nu este Uniunea Sovietică”

Tokyo nu recunoaște că cele patru insule din Arhipelagul Kuyrile au fost dobândite în mod legal de către Rusia, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, armata sovietică a ocupat sudul insulei Sahalin și restul insulelor din Arhipelagul Kurile. Acestea din urmă îi fuseseră promise lui Stalin de Roosevelt, la Conferința de la Yalta.

Comoară uluitoare de mare valoare descoperită în Rusia: Au ascuns-o de teama invaziei mongolilor VIDEO

Șeful cabinetului de la Tokyo, Katsunobu Kato a declarat recent că guvernul japonez va ”continua discuțiile cu Rusia în conformitate cu direcția fundamentală de soluționare a problemei teritoriale și semnarea unui tratat de pace” între cele două țări.

În schimb, Rusia vrea ca Japonia să recunoască faptul că cele patru insule din Arhipelagul Kurile sunt dobândite în mod legal, după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News