Recep Erdogan și Vladimir Putin au vorbit timp de patru ore la Soci. Cum a decurs întâlnirea celor doi șefi de state

Vineri, 05 August 2022, ora 22:06 4546 citiri
Recep Erdogan și Vladimir Putin în timpul întâlnirii bilaterale de la Soci. FOTO: tccb.gov.tr

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul turc Recep Tayyip Erdogan au convenit, vineri, să consolideze cooperarea în domeniile transporturilor, agriculturii, finanţelor şi construcţiilor, au precizat cei doi într-un comunicat comun, la finalul unei întâlniri de patru ore, care a avut loc la Soci, în vestul Federației Ruse.

Turcia a mediat un acord semnat de Ucraina, Rusia şi ONU la Istanbul, luna trecută, înţelegere după care exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră s-au reluat după un blocaj de câteva luni.

Putin şi Erdogan au subliniat în comunicat necesitatea implementării totale a „acordului de la Istanbul, inclusiv exportul fără piedici al cerealelor Rusiei, îngrăşămintelor şi materiilor prime”.

Liderii au convenit şi ca o parte din plăţile pentru gazul rusesc să se facă în ruble, a precizat vicepremierul rus Alexander Novak după întâlnirea celor doi.

În plus, Putin şi Erdogan şi-au reafirmat hotărârea de a acţiona coordonat şi solidar în lupta împotriva organizaţiilor teroriste în Siria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News