Putin sustine ca peste 300 de spioni straini au fost demascati anul trecut in Rusia

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:592132 citiri
Putin sustine ca peste 300 de spioni straini au fost demascati anul trecut in Rusia
Foto: Hepta.ro

Contraspionajul rus a demascat anul trecut peste 300 de spioni straini, a afirmat joi presedintele rus Vladimir Putin in cadrul unei reuniuni cu conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB).

Conform agentiilor de presa rusesti, liderul de la Kremlin - el insusi fost agent KGB in perioada sovietica si apoi director al FSB inainte de a deveni prim-ministru in anul 1999 - a salutat la aceasta intalnire "eficienta" fostilor sai colegi. "Anul trecut, serviciile noastre de contraspionaj au lucrat rapid si eficient. Ele au pus capat activitatii a 52 de ofiteri de legatura si a 290 de agenti ai serviciilor secrete straine", a indicat presedintele rus.

Putin se comporta ca un terorist - declaratia care a starnit un mini-razboi pe Twitter

El a subliniat totodata ca 'este foarte important sa se amelioreze protectia datelor ce privesc secretele de stat si sa se previna scurgerile de informatii legate de organizarea noastra militara si de tehnologiile noastre de aparare'.

In urma conflictului din Ucraina, relatiile dintre Rusia si statele occidentale trec printr-o perioada de tensiuni fara precedent dupa incheierea Razboiului Rece, situatie reflectata si de deconspirarea reciproca si expulzarea a numerosi spioni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News