Putin: Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda provocarilor

Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:512987 citiri
Putin: Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda provocarilor
Foto: Hepta.ro

Presedintele Vladimir Putin a declarat, marti, ca Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda presiunilor din "mediul international plin de provocari de astazi".

Prezent la un eveniment cu ocazia Zilei Diplomatului, liderul de la Moscova a vorbit despre importanta muncii Ministerului de Externe, ambasadelor Rusiei, consulatelor si altor birouri diplomatice, potrivit Reuters.

UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin

"Va garantez ca Federatia Rusa, indiferent cat de multa presiune se va pune pe noi, isi va continua politica externa independenta, pentru a sprijini interesele fundamentale ale cetatenilor nostri, in acord cu stabilitatea si securitatea globala", le-a spus Putin diplomatilor prezenti la eveniment.

Comentariile liderului de la Kremlin vin pe fondul negocierilor intense din ultimele zile, intre Rusia, Franta, Germania si Ucraina, pentru atingerea unui acord privind un plan de pace in ceea ce priveste estul separatist al Ucrainei.

Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si Vladimir Putin au purtat discutii vineri, la Moscova, ajungand la un acord fragil privind planul de pace pentru Ucraina. Totusi, liderul rus a revenit cu critici la adresa Occidentului, spunand chiar ca acesta este vinovat pentru criza din Ucraina.

Putin acuza din nou Occidentul pentru criza din Ucraina: A vrut sa smulga tari din fosta URSS

La randul lor, presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au sustinut luni, intr-o conferinta de presa comuna, dupa ce au discutat la Casa Alba, ca agresiunea Rusiei fata de Ucraina nu a facut decat sa consolideze unitatea dintre Statele Unite si Europa.

Intalnire-cheie intre Obama si Merkel: Primeste Ucraina arme sa lupte cu Rusia?

Cei doi lideri s-au intalnit la Washington pentru a incerca sa construiasca un plan de pace pentru oprirea conflictului din estul separatist.