Putin nu se va alia cu Statele Unite împotriva Chinei. Care este tactica liderului de la Kremlin

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 05:10
4199 citiri
Putin nu se va alia cu Statele Unite împotriva Chinei. Care este tactica liderului de la Kremlin
Putin și-a anunțat poziția față de lupta pentru dominație mondială dintre SUA și China FOTO: Facebook

Există voci de la Washington care spun că Statele Unite ar putea convinge Rusia să coopereze cu America împotriva Chinei, o putere în creștere care le amenință pe amândouă. Vladimir Putin nu agreează această idee, el consideră că SUA reprezintă o amenințare mai mare pentru Moscova decât Beijing-ul.

În prezent sunt diferențe importante între Rusia și China, chiar dacă ele nu sunt contestate în mod activ de către oficialii celor două țări, este de părere profesorul american Mark Katz, expert în studii politice și guvernamentale de la Universitatea George Mason, într-o analiză publicată în The Hill.

Deși China și Rusia au ajuns la un acord privind frontiera dintre state, Moscova se teme că la un moment dat Beijing-ul ar putea încerca să-și revendice niște teritorii pierdute în fața țarilor ruși, de-a lungul istoriei.

O altă îngrijorare pentru Rusia îl constituie rolul crescut al Beijing-ului în Marea Arctică, precum și influența economică a acestuia în fostele republici sovietice adicente Chinei, din Asia Centrală și Ucraina.

Preocuparea Moscovei este referitoare la faptul că China devine din ce în ce mai puternică din punct de vedere economic și militar, vis-à-vis de Rusia. În ciuda acestui aspect, Putin consideră că America este o amenințare mai mare față de Rusia decât China.

Liderul de la Kremlin crede că liderii americani încearcă să-i submineze puterea prin promovarea unei ”revoluții democratice a culorilor” în Rusia. Această teamă este mai mare decât orice altceva, în mintea lui Putin.

Dacă ne referim la China și la amenințările sale față de Rusia, președintele Xi Jinping nu a vorbit niciodată și nu va încerca să democratizeze fosta Uniune Sovietică, după modelul occidental, așa cum vrea să facă Statele Unite.

Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor VIDEO

Care este poziția lui Putin față de lupta dintre SUA și China, pentru dominație?

Chiar dacă Putin vede China ca o amenințare crescândă pentru Rusia, politica sa preferată nu este să se alieze cu SUA împotriva Beijing-ului, ci să se abțină de la creșterea antagonismului chino-american, consideră Mark Katz.

Statele Unite, mutare strategică militară în Republica Moldova. Rusia reacționează prompt, dar nu poate face nimic

Acest lucru a fost definit la o conferință de presă din iunie 2019, când Putin a făcut referire la politica Rusiei față de cele doua mari puteri mondiale, dând un exemplu edificator.

”Există un bun proverb chinez care spune că ”atunci când tigrii se luptă în vale, maimuța inteligentă stă deoparte și așteaptă să vadă cine câștigă”, a spus liderul de la Kremlin.

Astfel, încercările Washington-ului de a-l atrage pe Putin de partea sa în disputa cu China, au dat greș, iar președintele rus și-a continuat tactica sa multipolară, la nivel mondial.

În prezent, liderii americani trebuie să accepte realitatea că Moscova și Beijing-ul vor continua să lucreze împreună împotriva ”dușmanului” lor comun, Statele Unite. Iar Rusia nu se va alia cu SUA contra Chinei doar pentru faptul că oficialii de la Washington cred că acest lucru ar fi în interesul Moscovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
După invazia Rusiei din Ucraina începută în urmă cu peste 780 de zile, statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i micșora capacitatea de război. Putin și-a pus...
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Actuala dezbatere americană privind acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei se bazează în parte pe presupunerea că războiul va rămâne în impas, indiferent de acțiunile...
#Vladimir Putin, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #Rusia SUA, #Rusia China, #SUA China , #stiri Vladimir Putin