Putin, ordin pentru FSB: Sa faca totul pentru ca "dusmanii din afara" sa nu se amestece in alegeri

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 21:415725 citiri
Putin, ordin pentru FSB: Sa faca totul pentru ca "dusmanii din afara" sa nu se amestece in alegeri
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele rus Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) sa puna capat oricarei incercari din partea unor "dusmani din afara" de a se amesteca in alegerile parlamentare din toamna din Rusia.

"Eu am citit documentele dumneavoastra (ale FSB - n.red.) care sunt prezentate periodic, precum si informatiile concrete despre faptul ca pentru alegerile din septembrie din Rusia se pregatesc si dusmanii nostri din afara", a afirmat liderul de la Kremlin intr-un discurs tinut vineri in fata colegiului FSB, dupa cum relateaza TASS si Interfax.

"Incercarile de amestec din afara in aceste alegeri si in viata politica interna (a Rusiei - n.red.) reprezinta o amenintare directa la suveranitatea tarii", a subliniat presedintele rus. "Sarcina FSB si a altor institutii este de a face totul pentru a pune capat activitatii acelora care incearca sau care pot incerca sa foloseasca lozinci nationaliste, xenofobe si radicale pentru a provoca dezbinare in societate", a adaugat Vladimir Putin.

Liderul rus a mai afirmat ca serviciile speciale straine si-au intensificat in ultima perioada activitatea in Rusia, precizand ca in 2015 au fost deconspirati 400 de agenti straini ce activau pe teritoriul rus, 23 dintre acestia fiind deferiti justitiei.

Rusia, vinovata de cele mai grave crime de raboi din ultimele decenii - Amnesty International (Video)

Organizate in mod traditional in prima duminica din luna decembrie, alegerile legislative, convocate in Rusia o data la cinci ani, au fost devansate pentru 18 septembrie in urma unei legi adoptate de parlamentul federal rus in iulie 2015 si promulgata ulterior de presedintele Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News