Fost consilier al lui Boris Elțîn: Putin nu va fi niciodată un Deng Xiaoping

Joi, 19 Mai 2022, ora 06:39
7804 citiri
Fost consilier al lui Boris Elțîn: Putin nu va fi niciodată un Deng Xiaoping
Putin este ostaticul propriei sale propagande, susține un fost consilier al lui Elțîn FOTO / Daily Mail

Alexander Temerko, fost consilier în domeniul Apărării al președintelui rus Boris Elțîn, vorbește despre situația războiului din Ucraina, unde ”armata roșie” s-a împotmolit.

El susține că Vladimir Putin nu este la fel de inteligent ca Deng Xiaoping, liderul chinez care a hotărât retragerea trupelor sale din Vietnam, după o invazie nereușită în 1979, și nu va recurge la aceeași metodă.

Ex-oficialul rus consideră că Putin continuă războiul din Ucraina – și făcând asta rămâne ostatic al propriei sale propagande, potrivit Daily Mail.

Temerko, născut în fosta Uniune Sovietică, actualmente cetățean britanic, în vârstă de 55 de ani, a devenit om de afaceri. El face o paralelă între fostul președinte al Chinei Deng Xiaoping și actualul lider al Rusiei, Vladimir Putin.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Și o comparație între atacul brutal al Chinei asupra Vietnamului din februarie 1979, când soldații ”Dragonului roșu” au trecut granița. Războiul din Vietnam se terminase cu doar patru ani mai devreme, iar China jucase un rol esențial în asigurarea victoriei Vietnamului de Nord împotriva Sudului susținut de Statele Unite.

Dar relația liderului chinez Deng Xiaoping cu noul guvern comunist de la Hanoi se deteriorase dramatic și el a hotărât să invadeze Vietnamul. Dar, armata locală de 100.000 de oameni a oprit trupele Chinei, care numărau de șase ori mai mult.

În interval de două luni, mitul mașinii de război chineze ”invincibile” a fost retrogradat la ”coșul de gunoi” al istoriei. Deng Xiaoping a avut nevoie de doar câteva săptămâni de război, pentru a înțelege că armata sa era bună doar pentru paradele din Piața Tiananmeng din Beijing.

Înțelegere importantă Zelenski - Scholz în privința unui acord de pace cu Rusia. Concesiile teritoriale la care Ucraina este dispusă

Atunci, ”Marele cârmaci” nu s-a retras în paranoia și nu a căutat maniac inamici externi și nici nu a cheltuit cu disperare cufărul cu bani, pentru a-și echipa armata distrusă. În schimb, el a decis să-și retragă armata din Vietnam.

Putin a extins NATO până la granițele Rusiei de la Sankt Petersburg

Acum, Putin însă, nu este nici pe departe la fel de inteligent ca Deng Xiaoping. El continuă războiul din Ucraina, și făcând acest lucru, rămâne ostatic al propriei sale propagande. Pe scurt, Putin este prins de toate miturile puterii militare, care stau la baza legitimității sale și care servesc drept principal fundament ideologic al statului rus.

Nouă amenințare a Rusiei: Racheta Satan lovește Londra în 200 de secunde și transformă SUA în ”cenușă nucleară” VIDEO

Rusia a abandonat orice idee de a adopta ”opțiunea chineză” – de a opri, de a schimba cursul și de a-și corecta greșelile – iar rezultatul este un dezastru. Putin a gestionat atât de prost situația încât liderii mondiali de la Washington, Londra și Berlin au convenit nu numai să apere Ucraina de agresorul ei, ci să asigure întoarcerea teritoriilor capturate anterior.

Și mai dramatic, Putin a reușit de unul singur să extindă NATO până la granițele Rusiei de la Sankt Petersburg. Iar rezultatul final al războiului din Ucraina, va oferi o lecție dură și puternică tuturor acelor agresori tiranici ca el, care se simt amenințați de sistemul internațional multipolar, pe care l-au construit.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Vladimir Putin, #Boris Eltin, #Deng Xiaoping, #China, #Vietnam, #Razboiul din Vietnam, #razboi Rusia Ucraina, #Putin razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin